Informaticienii de la Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani sunt  vicecampioni  nationali la „Minecraft pentru Educatie”.   Festivitatea de  premiere a celei de-a doua editii a Concursului National Minecraft pentru Educatie, organizat de Fundatia EOS împreunã cu Microsoft România a avut loc la Bucuresti. Au fost 12 echipe finaliste formate din tineri  pasionati de tehnologie care si-au prezentat proiectele prin care au creat macheta unei scoli inteligente.
Peste 400 de echipe si-au testat potentialul creativ pentru a construi ECO-Scoala Viitorului.
Echipajul de Minecraft al Colegiului National ”Mihai Eminescu” din Petrosani, format din Bogdan Ichim, Sergiu Pascu si Istvan Huszar s-a clasat pe locul al II-lea, însusindu-si astfel titlul de vicecampioni nationali ai competitiei ”Minecraft pentru Educatie” la  categoria claselor a XI-a si a XII-a.
“Aceastã competitie a fost organizatã pentru prima datã în România anul trecut – atunci am premiat cele mai bune proiecte în fiecare categorie de concurs. În acest an, datoritã numãrului de proiecte primite în  competitie, am decis sã oferim trei premii pentru fiecare categorie! Succesul concursului National de Minecraft pentru Educatie este, de fapt, un rezultat al unui proiect complex de formare a cadrelor didactice în care profesorii au învãtat sã foloseascã jocul Minecraft pentru a preda Informaticã si Tehnologia Informatiei la clasele de gimnaziu.”, declarã Gabriela Bârnã, directorul Fundatiei EOS. Beneficiile învãtãrii prin joc sunt clare, iar elevii pot deja sã studieze programare creativã în timpul orelor de curs pentru a-si dezvolta abilitãtile digitale necesare profesiilor viitorului. 80% din locurile de muncã pe care asteptãm sã le vedem în 2025 nu existã încã. Aceste profesii necesitã abilitãti de colaborare, gândire criticã si creativã si, desigur, competente digitale.
Cosmin BACIU