Ministerul Sãnãtãtii aratã cã judetul Hunedoara se confruntã cu o lipsã de medici. Este un deficit cuprins între zeci si circa 200 de medici.
Potrivit raportãrii Ministerului Sãnãtãtii, în judetul Hunedoara este un deficit de 78 de medici, raportat la 31 iulie 2019, peste un an. Deficitul de peste 20 de ani este de 180 de medici.  Ministerul de resort aruncã responsabilitatea în sarcina  administratiilor locale. Acestea ar trebui sã gãseascã solutii pentru a pãstra cadrele medicale.
“Implicarea mai mare a autoritãtilor publice locale pentru asigurarea unor conditii mai bune pentru medicii specialisti (asigurarea unei locuinte de serviciu, facilitãti pentru transport, identificarea unor locuri de muncã pentru sotul/sotia medicului respective, asigurarea unui loc la grãdinitã pentru copil, achizitionarea de aparaturã modernã)”, este concluzia Ministerului Sãnãtãtii.  În anul 2019, un numãr de 1950 de medici, medici stomatologi si  farmacisti au solicitat Ministerului Sãnãtãtii eliberarea documentelor necesare pentru a putea practica meseria în strãinãtate.
Cosmin BACIU