“Disponibilizatii” de la SNIM trebuie sã renunte la ordonantã pentru a fi angajati la CEH

Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele sustine cã sunt circa 27 de persoane de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului care nu îndeplinesc conditiile de pensionare si pentru a fi angajate la Complexul Energetic Hunedoara ar trebui sã renunte la ordonantã.
“Acum este o altã situatie pentru cã o mare parte din angajatii de la SNIM asteptau rezolvarea Ordonantei 36. Acum este vorba despre aproximativ 27 de persoane care au vârste cuprinse între 32 si 38 de ani si care au vechimi nu mai mari de 12, respectiv 14 ani în subteran. Ei sunt în situatia în care pentru a putea iesi la pensie trebuie sã îsi facã acea vechime de 20 de ani. Ei au optiunea de a renunta acolo, pentru cã noi am rezolvat problema  ca ei sã fie angajati si  administratorul judiciar si-a dat acordul, pentru cã trebuia acordul lui, si de acum înainte este doar alegerea lor pentru cã noi de primit, îi vom primi”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
La începutul acestei luni, Samuel Dioane, directorul general al CEH spunea cã minerii de la SNIM nu mai vor sã se angajeze la CEH. Motivul este acordarea de plãti compensatorii.
“Am discutat cu domnul administrator, si în functie de calcule, cei 60 de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului, urmeazã sã discutãm, dacã este posibil, dacã oamenii mai vor, sã fie angajati de Complexul Energetic Hunedoara. Din 50 de oameni de la mina Paroseni si-au exprimat dorinta de a lucra la mina Livezeni doar 7. Toatã lumea se întreba ce se va întâmpla cu Ordonanta 36, care si-a încetat aplicabilitatea la 31 decembrie 2018. A venit noul Guvern, a promulgat Ordonanta 69, lumea va merge pe Ordonanta 69 si nu stiu câti mai sunt doritori de la SNIM sã vinã spre CEH. Cei care au 43 de ani sunt sigur cã nu o sã mai vinã. Un mâner de 43 de ani câstigã pânã la 3500 de lei, dacã face si posturi  suplimentare poate sã ajungã la 4000 de lei”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.
La sfârsitul lunii octombrie, peste 100 de mineri de la minele Paroseni si Uricani din cadrul Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului au protestat din cauza unor incertitudini privind viitorul lor.
Cei peste 100 de mineri de la Societatea Nationalã de Închideri Mine din Valea Jiului, s-au blocat în subteran afirmând cã au aflat cã nu vor mai fi preluati de Complexul Energetic Hunedoara, dupã ce vor finaliza închiderea minelor de la Paroseni si Uricani. Protestatarii au solicitat, la acel moment, prelungirea Ordonantei 36, care le garanta plãti compensatorii si vechime în muncã pentru doi ani de zile, pentru cei care îndeplinesc conditiile de  pensionare în acest interval de timp, precum si angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pentru cei care nu se pot pensiona încã.numai cã între timp, Guvernul a emis Ordonanta 69 care prevede acordarea unor salarii compensatorii si vechime în muncã celor care pãrãsesc sistemul.
Circa 300 de angajati ai Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului vor fi concediati la finele lunii decembrie. 70 nu îndeplinesc conditiile de pensionare. Acestia ar putea fi angajati la Complexul Energetic Hunedoara.
Cosmin BACIU

2 comentarii la „“Disponibilizatii” de la SNIM trebuie sã renunte la ordonantã pentru a fi angajati la CEH

 • 15 decembrie 2019 la 19:33
  Permalink

  este si normal,cum sa primesti ordonanta si dupa aceea sa te reangajezi?

  Răspunde
  • 15 decembrie 2019 la 21:50
   Permalink

   Este posibil….vezi cazul Purcaru sau asemanator ,Branzan…

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.