Au vrut sã-i concedieze, fãrã voia lor

Zeci de angajati ai Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat din Petrosani ar fi rãmas fãrã serviciu dacã consilierii locali ar fi aprobat si concesionarea serviciului pentru întretinerea zonelor verzi din municipiu.

Administratia nu a aprobat aceastã propunere. Dupã ce sãptãmîna trecutã, consilierii locali de la Petrosani au adoptat un proiect de hotãrâre în vederea concesionãrii serviciului de salubrizare, ei au propus ca si serviciul pentru întretinerea spatiilor verzi din localitate sã fie atribuit unui operator privat.  Acest lucru nu este posibil din diferite rationamente sociale, dar si financiare.

“Serviciile pentru zonele verzi necesitã o atentie specialã. Noi avem si sera. S-au fãcut modificãri foarte mari la serã. Douã din sere nu mai au geam. Le-am pus policarbonat. Vrem anul acesta sã plantãm 30 de mii de flori. În Petrosani nu s-au plantat niciodatã 30 de mii. Acolo este o activitate destul de elaboratã. La cei 40-60 de miliarde (lei vechi) care intrã în serviciul de salubrizare cã mai intrã 40-60 de miliarde (lei vechi) si aici si o sã ducem serviciul într-o valoare foarte mare si multi dintre angajatii mei trebuie sã-i trimit acasã”, a declarat Lucian Dragomir, director SPADPP Petrosani.

Mai mult decât atât, directorul Serviciului Public de Administare a Domeniului Public si Privat din municipiul Petrosani spune ca în momentul de fatã pentru aceste operatiuni de întretinere a zonelor verzi existã un plan bine definit.

Concesionarea serviciului pentru întretinerea zonelor verzi din Petrosani ar mai fi costat administratia publicã aproximativ 6 milioane de lei, ceea ce potrivit reprezentantilor municipalitãtii aceastã sumã este mult prea mare. În plus, exista riscul ca angajatii care întretin zonele verzi sã rãmânã fãrã loc de muncã în conditiile în care serviciul ar fi fost concesionat unei firme private.

Raul IRINOVICI

 

Advertisements