Consiliul Judetean Hunedoara a constituit Echipa Intersectorialã Localã privind prevenirea si interventia în echipa multidisciplinarã si în retea în situatiile de violentã asupra copilului si de violentã în familie.
Sunt o serie de mãsuri ce se impun a fi luate în cazul copiilor minori.
“Se recomandã ca în structura compartimentului de interventie în situatii de aviz, neglijare, trafic, migratie si repatrieri, denumit în continuare compartimentul specializat, sã se regãseascã: serviciul telefonul copilului cu echipa mobilã de interventie în cazurile e urgentã, reprezentantii DGASPC în echipa intersectorialã localã pentru prevenirea si combaterea exploatãrii copiilor prin muncã, serviciul social pentru copiii strãzii si compartimentul violenta în familie. Totodatã, se recomandã cã serviciul telefonul copilului sã îsi extindã activitatea pentru situatiile de urgentã referitoare la violenta în familie si având în componenta echipei mobile de interventie specialisti în domeniul prevenirii si  combaterii violentei în familie”, aratã documentul.
Astfel de echipe de interventie au fost înfiintate la nivelul mai multor judete din tarã. Cadrul legal national în baza cãruia se constituie astfel de echipe reflectã prevederile ~Conventiei~ ONU cu privire la drepturile copilului.
Cosmin BACIU