Cabanierii din Straja si pompierii hunedoreni specializati în autorizarea la securitate la incendiu cautã.solutii pentru siguranta turistilor înaintea începerii sezonului de ski.
În vederea asigurãrii unui climat de sigurantã al  cetãtenilor, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Iancu de Hunedoara” al judetului Hunedoara au desfãsurat la Lupeni o convocare de  informare si instruire cu membrii asociatiei de  cabanieri „Pro Straja”.
Astfel, au fost dezbãtute o serie de aspecte ce tin de siguranta turistilor în  statiunea montanã Strajã pe timpul sezonului de iarnã. Cu aceastã ocazie,  proprietarilor de unitãti de cazare le-au fost prezentate regulile si mãsurile de  prevenire si stingere a incendiilor adaptate la  particularitãtile specifice statiunii precum si categoriile de constructii care se supun avizãrii-autorizãrii din punct de vedere al securitãtii la incendiu.  Aceastã actiune face parte dintr-un set de mãsuri si actiuni întreprinse de pompierii hunedoreni în vederea cresterii gradului de sigurantã al cetãtenilor si reducerea efectelor negative generate de situatiile de urgentã  specifice.