Comunicat de presã / Guvernul Orban si cadoul lui otrãvit pentru români

 

Agentia de rating Standard & Poor’s a revizuit perspectiva ratingului României la negativã. În acelasi timp, datoria publicã va creste la 45%, ceea ce înseamnã risc de recesiune, atentioneazã FMI.
În primul rând, avem un ministru de Finante care vorbeste fãrã sã stie ce spune. Aceasta a fost cauza pentru care s-a schimbat perspectiva de rating. Vã mai amintiti declaratiile de la începutul mandatului date de domnul Florin Cîtu, ministrul de Finante? Se credea în filmele cu mafioti si vorbea despre registre duble. Acesta este acum pretul pe care tara noastrã îl plãteste pentru  declaratiile nesãbuite.

Mai departe, Forin Cîtu, ministrul de Finante si premierul Ludovic Orban au declarat si cã deficitul va fi de peste 4%, nu 3%, fãrã sã încerce sã îl  diminueze. Cîtu a recunoscut ulterior cã ar fi putut tine  deficitul la 3%, dar nu a vrut.
Acesti oameni trebuie sã înteleagã cã astfel de declaratii fac rãu României si duc tara în zona în care va fi consideratã nesigurã pentru investitii strãine. Mai mult, vor lua împrumuturi la dobânzi tot mai mari si pe termene tot mai scurt.
În al doilea rând, nu numai declaratiile sunt problemele celor doi, cât mai ales ceea ce fac. La doar câteva zile dupã ce Parlamentul a eliminat  supra-acciza la carburanti, la cererea PNL si în pofida atentionãrilor PSD cã aceastã mãsurã va diminua sever  veniturile bugetare fãrã a scãdea preturile la pompã, Guvernul PNL s-a rãzgândit si vrea cresterea accizelor pe motiv cã sunt prea mici în comparatie cu Uniunea Europeanã. Astfel,  carburantii se scumpesc.
Iohannis si PNL trebuie sã înteleagã cã toate derapajele si aberatiile lui Florin Cîtu produc pagube uriase, care sunt decontate din buzunarele românilor care plãtesc taxe si impozite.
Pentru prima datã de când România este stat membru NATO si UE, Guvernul acestei tãri joacã bugetul la ruleta politicã si foloseste procedura angajãrii rãspunderii Executivului pentru acest proiect de lege. Si asta din partea acelor partide care aveau tupeul sã critice Ordonantele de Urgentã ale PSD ca fiind abuzive! Bugetul trebuie discutat în Parlament, chiar dacã se trece în pas alert. Angajarea rãspunderii Guvernului pe bugetul de stat si bugetului asigurãrilor sociale pentru anul 2020 impune, practic, bugetul în forma în care îl vor PNL si aliatii sãi si face imposibilã depunerea de amendamente si corectarea eventualelor derapaje sociale sau economice din bugetul pe anul viitor, cum a fost, de curând, derapajul cu acciza  carburantilor, care în loc sã scadã a crescut.

Acest mod de a face politicã al PNL îmi aduce aminte de vorbele unei foste deputate PD (PD care a fuzionat, mai apoi cu PNL): ”Ciocu’ mic, noi suntem la putere!”.
Deputat Laurentiu Nistor,
Presedintele PSD Hunedoara

Advertisements

3 comentarii la „Comunicat de presã / Guvernul Orban si cadoul lui otrãvit pentru români

 • 12 decembrie 2019 la 19:02
  Permalink

  Laure tot sugaci ai ramas ,habar nu ai ce vorbesti ,tu castigi bani nemunciti si le duci grija romanilor.Sa va taie voua din bani ca toata viata ai supt la tzatza psd .Costel Avram o sa-ti rupa scaunul .

 • 17 decembrie 2019 la 03:45
  Permalink

  Noi poporu, vom lua MUE de la PNL si o vom da la PSD. Ce simplu 🙂

 • 6 ianuarie 2020 la 15:01
  Permalink

  Nistore stii ce a produs capul tau de cand esti mare conduc?tor de partid ?
  Matreata ba tractoristule ?

Comentariile sunt închise.