Initativa legislativa a senatorului Cristian Resmerita, adoptata de Senat

Proiectul de lege initiat de senatorul PSD Cristian Resmerita, pentru modificarea unui articol al Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care se reduce vârsta standard de pensionare cu 2 ani, pentru toti locuitorii Vaii Jiului a fost adoptat de Senatul României. Senatorul Cristian Resmerita spune ca initiativa legislativa urmeaza sa ajunga la Camera Deputatilor si spera sa fie votata.
“Ma bucur, ca initiativa mea legislativa privind reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani pentru toti locuitorii Vaii Jiului a fost ADOPTATA de Senat. Este vorba despre propunerea legislativa nr. 553, pe care am depus-o la Senat in 28 octombrie 2019, prin intermediul careia am solicitat ca in baza prevederilor asa numitei ”legi a drepturilor la pensie pentru locuitorii din zonele afectate de poluare”, toti cetatenii care au locuit in Valea Jiului cel putin 30 de ani, inainte de data solicitarii drepturilor de pensie, sa poata beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fara penalizare. Daca vorbim despre Valea Jiului nu putem, sa o excludem din cadrul zonelor poluate, aici exploatându-se carbune de foarte multa vreme.
Aceasta initiativa legislativa a mea va merge in perioada imediat urmatoare in Camera Deputatilor, care este for decizional. Sper, ca toti colegii mei deputati sa inteleaga importanta acestei initiative legislative pentru locuitorii Vaii Jiului si sa ma sprijine in acest demers.
De asemenea astept si punctul de vedere al Guvernului, pe care nu l-am primit pâna in acest moment. Sper ca si Guvernul sa fie alaturi de Valea Jiului”, a declarat senatorul Cristian Resmerita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.