Peste 30 de copii se întrec, la finele acestei sãptãmâni la Petrosani în cadrul editiei cu numãrul VIII, a Festivalului de pian Klavier Art.
Totodatã, aici vom avea parte de o expozitie de exceptie ce va fi vernisatã cu acest prilej si nume importante ale muzicii vin sã concerteze la Sala de Marmurã.
„Este o editie de anvergurã, în sensul cã vom avea douã concerte în festival, concerte  exceptionale.  Este concertul membrilor juriului, în prima searã, un concert Clara Schumann 200, Clara fiind sotia marelui compozitor Robert Schumann, ea însãsi pianistã si compozitoare. În a doua searã vom avea un concert de chitarã clasicã. La chitarã va fi unul  dintre cei mai mari solisti ai României în materie de chitarã clasicã si, profesor totodatã”, ne-a spus Adina Stan,  organizatoarea concursului.
La chitarã va concerta Costin Soare, iar în prima zi a festivalului, vineri, de la ora 13,00, putem participa la vernisajul Expozitiei Muzeului National ”George Enescu” din Bucuresti, in memoriam Constantin Silvestri.
La concurs, însã, sunt înscriti copii din mai multe zone ale tãrii.  „Concursul se adreseazã tuturor copiilor din zonã. Avem copii si de la Deva si de la Hunedoara. Avem copii de la Colegiul National Ion Vidu, Timisoara, avem copii de la Liceul Carmen Sylva Alba Iulia, liceu de muzicã. Ei sunt cei mai noi concurenti, pentru cã nu au mai venit aici la noi.  Apoi vin de la Tîrgu Jiu,  cã sunt mai aproape si  va fi o prezentã bunã, cu peste 30 de concurenti”, a mai spus Adina Stan.  Concursul se desfãsoarã vineri si sâmbãtã si, în fiecare zi, participantii vor avea parte de câte un regal muzical de exceptie.
Diana Mitrache