De peste 15 ani vin la Cassa Pollicino, unde spun cã se simt acasã, iar acum, de  sãrbãtori nu puteau sã lipseascã.
Nu mai putin de 19 italieni au venit la Petrosani, cu  dulciuri, pentru cã, asa cum spun ei, de Mos Nicolae asa se vine. E un pic mai târziu, dar ei au vrut sã îi bucure pe copiii de aici, asa cum o fac mereu. Asta, pentru cã, la rândul lor, cei din provincia Beluno vin aici ca acasã.
„Si în acest an, ca în fiecare an, suntem aici în preajma  sãrbãtorilor de  Sfântul Nicolae, e drept, un pic mai târziu de aceastã datã. Este o traditie pentru noi si nu venim ca sã muncim acum, ci pentru a ne simti bine, a sta cu acesti copii si sã le arãtãm Casa Pollicino si prietenilor nostri. Am venit acum 19 italieni, iar aici  petrecem momente magice”, a spus Francesco Forti, vicepresedinte al asociatiei ce finanteazã Pollicino.

Italienii sunt legati de ani de zile de Casa Pollicino pe care o finanteazã si copiii de aici îi asteaptã mereu. Acum le-au adus dulciuri si, dupã masa de prânz, fiecare a primit câte un pachet din partea lor. Italienii rãmân aici pânã în preajma Crãciunului si dezvoltã activitãti comune cu copiii de aici, pe care îi stiu de ani de zile. „Suntem foarte legati de acest pãmânt, de aceastã casã si de acesti copii minunati, ca si de cei ce au grijã aici de acesti copii. Cu noi sunt si fete ce fac acum practicã la Pollicino. Profitãm cu totii sã le spunem celor de aici Crãciun Fericit”, mai spune Francesco Forti. Copiii de la Pollicino sunt dintre cei ce au nevoie de  sprijin si, fie cã vorbim despre cei cu probleme de sãnãtate, fie cã vorbim despre cei ce provin din familii sãrace, la toti luna decembrie este luna în care primesc de aici cadouri.
Diana Mitrache