70 de studenti cuprinsi în proiecte peste hotare

Visul oricãrui student este legat de schimbul de experientã, iar proiectele Erasmus + vin sã le creeze oportunitatea perfectã.
Si la Petrosani, studentii pleacã sau au plecat deja sã studieze o vreme peste hotare, în timp ce studenti turci sau spanioli au venit deja la noi.  „Noi am fãcut o selectie a tuturor studentilor care pleacã în acest proiect Erasmus Plus. Avem selectati 70 de studenti si sigur cã vrem sã mai primim  suplimentare de fonduri  pentru cât mai multi. Au fost 140 de candidati. I-am  selectat pe baza activitãtilor lor profesionale, participãrii la simpozioane, activitãti de voluntariat, culturale si sportive. Deja o parte dintre ei au solicitat sã plece. Au plecat în Polonia, Spania, Austria, primii 25 dintre ei”, a spus prof univ dr ing habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani. O parte a studentilor a agreat ideea de a urma acolo anul universitar, iar altii  fac doar stagii de practicã. Sunt experiente cu care se vor alege în CV fiecare, dincolo de schimbul cultural de care beneficiazã de-a lungul  stagiilor lor de pregãtire.
„Unii dintre ei urmeazã cursuri, altii merg în stadii de practicã de 3 luni. Cei care urmeazã cursuri i-am trimis repede acum, dar mai mult vor merge acolo în semestrul II al anului universitar în asa fel încât sã prindã un semestru, sã poatã promova acolo examenele si noi sã le echivalãm, iar studentii strãini deja au venit aici, din Spania si Turcia, care fac cursuri aici. Lor le-am pregãtit conditii în cãmin si vin deja la cursuri”, mai spune Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Studentii de la Petrosani au plecat, an de an în schimburi Erasmus, iar asta le-a adus un plus în activitatea de practicã, dar si în cea de cercetare si studiu. Sunt tineri, multi dintre ei veniti chiar din Republica Moldova, care au simtit gustul acestor schimburi de experiente si care sunt gata oricând sã  profite de un astfel de program.
Universitatea din Petrosani are o vastã experientã deja si profesorii care coordoneazã acest proiecte spun cã toti vin încântati de acolo si cã de acolo vin studenti la fel de încântati, în campusul nostru. Si asta, pentru cã, pe fiecare proiect primesc lunar cam 750 de euro, învatã lucruri noi si se deprind cu lucrul în echipã.
Diana Mitrache

Advertisements