Elevii hunedoreni vor beneficia de calculatoare. Inspectoratul Scolar al Judetului Hunedoara achizitioneazã  echipamente informatice în cadrul proiectului „Hai la scoalã! O sansã pentru viitor”. 345.806 lei este valoarea  contractului.
“Scopul contractului îl reprezintã contractarea furnizãrii de produse în vederea achizitionãrii unor echipamente informatice pentru elevii si prescolarii participanti la programul Hai la scoalã! O sansã pentru viitor”. Furnizarea de bunuri care urmeazã sã fie contractate fac parte din componentele proiectului Hai la scoalã! O sansã pentru viitor” al cãrui obiectiv general îl reprezintã reducerea si prevenirea abandonului scolar timpuriu si promovarea accesului egal la învãtãmântul prescolar, primar si secundar pentru copiii din judetul Hunedoara” aratã ISJ Hunedoara.  “Hai la scoalã! O sansã pentru viitor” se numeste proiectul  educational derulat de Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara. Peste 200 de personae si 800 de elevi vulcãneni fac parte din grupul tintã. Este vorba de persoanele vulnerabile. Este vorba despre un proiect educational si totodatã social, aflat în perioada de implementare pânã în 2021.
Obiectivul general  constã în dezvoltarea unui program integrat de educatie pentru diminuarea fenomenului de pãrãsire timpurie a scolii/ abandon scolar în judetul Hunedoara, prin mãsuri preventive adresate unui numãr de 800 de copii/elevi aflati în situatie de risc de pãrãsire timpurie a scolii, metode si instrumente de educatie corectivã de tip a doua sansã pentru 200 de persoane (care au pãrãsit timpuriu scoala), îmbunãtãtirea competentelor a 260 resurse umane/ persoane care desfãsoarã activitãti educative adresate grupurilor cu risc educational si prin cresterea nivelului de informare/ constientizare/ implicare a comunitãtii locale în ceea ce priveste  reducerea fenomenului de pãrãsire timpurie a scolii.
Cosmin BACIU