Noi demersuri pentru preluarea Casei Studentesti

Universitatea din Petrosani vrea sã preia Casa Studenteascã. Este o clãdire care stã în  paraginã de ani de zile si se aflã în proprietatea Ministerului Educatiei.
“Pentru casa studenteascã am fãcut un demers scris pentru a fi trasferatã cãtre Universitate iar acum  asteptãm rãspunsul pentru cã ea trebuie sã treacã printr-un proces mai lung si detaliat pentru a fi preluatã, iar acum asteptãm derularea acestui proces”, a declarat prof. univ. dr. ing. Habil. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
Încã de anul trecut reprezentantii Universitãtii de la Petrosani si-au propus sã preia Casa Studenteascã si sã o redea circuitului universitar. Clãdirea stã în paraginã de ani de zile, aceasta a fost si  vandalizatã, iar proprietarul acesteia, Ministerul Educatiei pare a fi uitat de ea. Acum, din nou, cei de la Universitate au reluat demersurile pentru a prelua clãdirea.
“Din pãcate investitile care au fost fãcute se degradeazã an de an. Acest lucru ar fi putut fi fãcut si acum 20 de ani si nu era târziu. Lucrarea a început în anul 1987 iar aproape de stadiul la care se aflã acum a fost finalizatã în 1992, iar de atunci mare lucru nu s-a putut face din cauza faptului cã nu au fost bani. Am dori sã o preluãm si  treptat an de an sã o  reabilitãm chiar prin proiecte si sã o facem functionalã.
Fãrã proiecte ar fi foarte greu, dar probabil printr-un proiect mare prin Compania Nationalã de Investitii sau printr-un Proiect Operational Regional sã putem scrie proiecte astfel încât sã obtinem finantare sã reusim dupã transferul la universitate sã reusim sã o facem  functionalã”,  a mai spus sursa citatã.
Lucrãrile de constructie a Casei Studentesti au început încã din anul 1990.  Ministerul Educatiei este proprietarul asa-zisei clãdiri care nu a fost finalizatã  niciodatã si care se aflã într-o stare avansatã de degradare. Dacã vor reusi sã o preia, reprezentantii Universitãtii din Petrosani vor sã includã  clãdirea în circuitul studentesc. Potrivit oficialilor Universitãtii din Petrosani, valoarea investitiei pentru fianlizarea lucrãrilor se ridicã la suma de 3 milioane de euro. Clãdirea se aflã în centrul municipiului Petrosani.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.