Furturile de cãrbune din garniturile de tren din Valea Jiului nu mai existã de câteva sãptãmâni. Acest lucru, conform prefectului Sorin Vasilescu, se datoreazã unor mãsuri luate de un grup special constituit pentru asta.

La nivelul Vãii Jiului si al judetului Hunedoara s-a constituit un grup de lucru, care are drept menire diminuarea sau chiar stoparea furturilor de cãrbune. Conform initiatorului acestuia, prefectul Sorin Vasilescu, mãsura s-a dovedit a fi una eficientã pânã acum.

“La nivelul Prefecturii Judetului Hunedoara s-a constitut un grup de lucru din care fac parte atât reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Politie, de jandarmi, Politie TF, ai beneficiarului, respectiv Electrocentrale Paroseni, al producãtorului, respectiv CNH, transportatorul CFR Marfã si firma care administreazã gãrile Iscroni si Vulcan. Acest grup de lucru functioneazã de a doua zi de când am avut acel incident la Aninoasa, Iscroni,  si pot sã vã spun cã din momentul constituirii si pânã astãzi, furturile de cãrbune din Valea Jiului sunt zero”, a declarat Sorin Vasilescu, prefectul Judetului Hunedoara.

De altfel, Compania Nationalã a Huilei va trebui sã facã ceva si cu paza garniturilor de tren, pentru eliminarea definitivã a furturilor pe termen lung. “Din mãsurile pe care le-am lansat, Compania Nationalã a Huilei a scos la licitatie serviciul de pazã al garniturilor de tren, pentru cã acum, aceasta intrã în responsabilitatea transportatorului, iar  dupã ce va fi desemnatã firma câstigãtoare care va asigura paza garniturilor de tren, acest grup de lucru îsi va încheia activitatea, cel putin la nivelul pazei si interventiei pe care le-am avut pânã acum, urmând sã intervenim doar operativ în momentul în care vom fi sesizati”, a mai spus Vasilescu.

Luiza Andronache