Tiberiu Iacob Ridzi dã vina pe Doru Visan si în cazul Ordonantei 36

Supãrat pe un rãspuns negativ în ceea ce priveste furnizarea agentului termic la Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi spune cã este vina celor de la PSD si a lui Doru Visan, fost secretar de stat în Ministerul Economiei pe timpul Guvernului Dãncilã, si în cazul minerilor ce s-au  blocat în subteran.
Potrivit primarului, Doru Visan, pe atunci secretar de stat, putea sã  facã demersuri sã fie adoptatã,  Ordonanta 36, cea care le prevedea minerilor ce pleacã de la SNIM sã primeascã sume în compensare. „Si aceastã ordonantã pentru cei de la Societatea de Închideri de Mine, timp de 10 luni de zile, a stat în sertar pe la Bucuresti, unde dumnealui era responsabil si a trebuit sã vinã Guvernul PNL sã o rezolve în douã zile. Mai mult, s-a vãzut competenta lor, cã au adus în insolventã CEH pe timpul în care ei au condus (n.r. Guvernul PSD)”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, în cadrul unei conferinte de presã.
Dupã ce au stat sub pãmânt timp de 11 zile, cerându-si drepturile, cei peste 100 de ortaci de la minele Uricani si Paroseni au primit sumele compensatorii în baza  primei ordonante adoptatã de Guvernul Ludovic Orban.
Angajatii disponibilizati vor beneficia de venituri de completare si de vechime în muncã pentru maxim 24 de luni, o parte dintre cei care pleacã având deja de vârsta de pensionare. La disponibilizare, minerii primesc acum 37.200 de lei brut.
„Odatã notificat programul, la Comisia Europeanã în 2011, statul român s-a obligat sã asigure, pe tot parcursul disponibilizãrilor, acea protectie socialã de care ar trebui sã se bucure toti cei care vor pleca din sistem. Au apãrut si normele de aplicare a Ordonantei nr 69, iar plãtile compensatorii vor fi la acelasi nivel, ca de fiecare datã. Marti, 3 decembrie, a apãrut publicatã HG de reîntregire a ajutorului de stat, urmeazã sã se producã si HG de rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli, asa încât pe toate capitolele sã fie acoperitor, sã nu avem probleme cu salariile si plãtile  compensatorii”, a precizat Petre Drãgoescu, directorul SNÎMVJ.
De aceste demersuri, însã, timp de mai bine de 10 luni, cum spune Tiberiu Iacob Ridzi, nu s-a ocupat nimeni, desi, la vizita de la Lupeni si ministrul Teodorovici si Viorica Dãncilã au promis acest lucru minerilor.
Diana Mitrache

Advertisements

11 comentarii la „Tiberiu Iacob Ridzi dã vina pe Doru Visan si în cazul Ordonantei 36

 • 5 decembrie 2019 la 19:06
  Permalink

  Vrem caldura si apa calda in toata Valea Jiului ! Bucuresteni au termoficare centralizata subvenctionata de la bugetul statului !

 • 5 decembrie 2019 la 20:17
  Permalink

  Bucuresteni au subventionat de la bugetul statului (bani nostri publici) si transportul .

 • 6 decembrie 2019 la 15:28
  Permalink

  Sotul puscariasei a inceput sa vorbeasca mult si prost! Dupa ce a pierdut alegerile in fata psd,incearca sa faca tunel in cur mai marilor pnl!

 • 6 decembrie 2019 la 15:58
  Permalink

  alegerile au fost pierdute de PSD din cauza spalatilor pe creier din toata valea. prostii cred ca primarul face si desface, dar ei au votat ,,TUTA NATIONALA” si acum dupa ce au fost prosti mai sunt si fuduli. Mai iesiti din Vale sa vedeti care-i mersul ca sunteti si prosti si saraci, vorba lui Brancusi daca ati auzit de el. in curand nu veti mai avea nici dupa ce bea apa dar tineti coada sus. Cuvantul TAMPITI e prea bland pentru voi.

 • 6 decembrie 2019 la 18:21
  Permalink

  esti prost

 • 6 decembrie 2019 la 20:06
  Permalink

  te-ai uitat in oglinda. inainte de a face pe cineva prost analizeaza-te pe tine si vei descoperi ca prostul esti tu, nu doar prost dar si tampit

 • 6 decembrie 2019 la 21:18
  Permalink

  Chiar putem spune ca esti „prost de frunte” nu „miner de frunte”,minerii au minte,a ta e de gaina!

 • 7 decembrie 2019 la 08:18
  Permalink

  inca o dovada a spalarii creierelor. cunosti termenul de prost? daca nu uita-te in DEX daca stii ce este ala. s-a vazut cata minte au minerii din 1990 si pana azi. asa ca ciocul mic si lasati-va manipulati. dupa, vedeti cine este prostul.

 • 7 decembrie 2019 la 12:59
  Permalink

  ritzi daca vor fi al?egeri in doua tururi te duci cu tot cu durbaca al tau…..nu va e rusine sacalilor.

 • 8 decembrie 2019 la 02:30
  Permalink

  tu nu vezi cat sunt de innapoiati acolo…..ei se compara cu bucuresti….sau se cred „cineva”……daca te uiti pe strazile lor prapadite inconjurate de blocuri scrijelite ..de oameni care de abia isi mai duc zilele iti cam dai seama in ce situatie sunt……se vede si dupa aspectul lor ca oameni……daca te uiti la zona ca dezvoltare economica……poti da ceasul inapoi cu 100 de ani linistit……cu o industrie locala formata din magazine cu haine second hand …cu case de amanet la tot coltul ….si cu cateva pensiuni paduchioase care sunt vai de ele si care nici macar nu au personal pe schimbul de noapte……..ei se cred …..si vor avantaje ca si in bucuresti……..te si apuca rasul ……de ce gandire au…….dupa ce ca ai vai mama lor mai sunt ……si „fudului”……in timp ce altii au santiere cu sute de constructii in derulare…cu parcuri industriale ….cu cladiri de birouri nou construite…….cu investitii de sute de milioane de euro…..cu proiecte europene………..astia sunt vai mama lor……sunt pe alta lume………bine le spui mai sus …..”mai iesiti din Vale si vedeti cum sta treaba „……..

 • 8 decembrie 2019 la 13:29
  Permalink

  sa nu cumva sa existati voi acolo ca zona din „bugetul statului”….caci din ce produceti voi local acolo …nu v-ati putea plati nici lumina stradala……iar daca tu te compari cu „bucurestiul”……esti prost de bubui…..dute la evidenta populatiei si spune-le sa iti treaca in buletin langa nume „Om Prost”…..dupa care fa o vizita in bucuresti….. vezi cum arata ca dezvoltare economica…….iar pe urma revino in „valea plangerii ” in care traiesti……..apropo…..oare de ce o locuinta la voi ….costa cat un loc de parcare din bucuresti ?????……voi nu va puteti compara cu sebesul…….dar mai cu bucurestiul ,clujul timisoara oradea sau alte orase…….va mai trebe 100 de ani ……ca sa va mai atraga alesii vostrii locali niste investitii serioase…..ca si cele din prezent…….magazine de second hand …case de amanet si agentii de pariuri sportive……..ca astia sunt marii angajatori ai zonei…..cam astea sunt marile investitii locale………de restul prapad…….niste ruine de blocuri…majoritatea goale…infractionalitate cu duiumul -ziua si spargerea ziua si talharia…..oameni prapaditi pe strazi -se vede dupa cum arata…….fara nici o viziune fara nici un plan de dezvoltare locala fara nimic……sa ajungi in anul 2019 sa nu ai apa calda -caldura….sa ai o depopulare mai ceva ca pe timpul razboiului…..sa ai infractionalitate uriasa …….sa nu ai nici o alternativa……asta inseamna „mari realizari ale alesilor vostrii „…..VOTATII IN CONTINUARE…..ca si asa nu prea va duce mintea….si s-a vazut asta in ani de zile…….va meritati pe deplin soarta…….nu prea va place cand va spune cineva realitatea ……sariti ca arsi…….vorba unuia ……prostul dupa ce ca e prost innapoiat si sarac…..”MAI E SI FUDUL „…….MASA DE MANEVRA ATI FOST……MASA DE MANEVRA ATI RAMAS……VAI DE CAPUL VOSTRU ACOLO……

Comentariile sunt închise.