Pânã la urmã, se pare cã nici noile capace de canal, recent montate pe strãzile modernizate din Petrosani, nu vor avea o viatã prea lungã. Fãcute din asa zise “materiale compozite”, pentru a nu fi “sãltate” de cãtre hotii de materiale feroase, acestea au si ele o viatã limitatã.

Mai exact, dacã nu sunt furate, se sparg. Si, se ajunge, din nou, la bãtrâneasca semnalizare a gropilor din asfalt cu crengute sau alte obiecte “ornamentale”.

În urmã cu ceva timp, dupã ce reprezentantii Apa Serv au constatat cã nu are rost sã înlocuiascã vechile capace de canal din metal cu altele similare, pentru cã sunt furate pe bandã rulantã, a fost luatã decizia, în colaborare cu edilii locali, instalãrii de capace executate din alte materiale. Acestea, provenite din Ucraina, nu sunt, însã, nici ieftine si, pare-se, nici foarte rezistente. Astfel, noile capace au început deja sã cedeze si ele, chiar dacã sunt noi si iarna încã nu s-a fãcut simtitã. Adicã nu s-au “bucurat” de apãsarea stratului de nea sau a nisipului “însãrat” care este împrãstiat pe arterele de circulatie din Valea Jiului.

Mircea Nistor