Ce castiga liderii de sindicat pentru ca omoara mineritul? Sindicalistii manipuleaza si tradeaza minerii

Sindicalistii manipuleaza si tradeaza minerii si chiar si pe noi, locuitorii Vaii Jiului. Buni sau rai, cum erau catalogati liderii de la Muntele, am considerat ca era bine ca liderii si conducerea CNH sunt umar la umar pentru salvarea mineritului din Valea Jiului. Dupa ce au hulit guvernantii reclamand ca au mintit mai mult de un an de zile, lasand Valea Jiului sa moara, brusc  liderii de sindicat au cotit-o si cer demisia  conducerii CNH. Adica decimeaza si ce mai functiona, iar politicienii, bucurisi de dezbinare, conduc CNH-ul spre desfiintare. Cu cat au fost platiti acesti lideri pentru a trada, sau ce castiga din spargerea echipei?  Inainte cu o zi de protestul spontan al minerilor, liderii Sindicatului Muntele declarau ca vor informa salariatii de faptul ca Ministerul Economiei nu si-a respectat, din nou, cuvantul dat, respectiv semnarea actului aditional la Contractul Colectiv de Munca…

“Parca le vorbesti limbi straine”
Dar minerii au facut declaratii uluitoare! Cereau demisia echipei manageriale, adica a directorului general si echipei sale. Deci asta a fost informarea facuta de liderii de sindicat in conditiile in care au umplut  pagini de ziare, ecranele televizoarelor si radiourilor cum ca guvernantii mint si au mintit mai mult de un an de zile, ca nu au adopatat actele legislative necesare reorganizarii CNH etc. Chiar acesti lideri au subliniat ca daca nu ar fi existat conducatorii de acum, buni specialisti, nu isi imagineaza cum ar fi traversat minele din Valea Jiului un an in care Compania nu a primit nici un ban, ba mai mult tot CNH a platit si o parte a salariilor compensatorii ale disponibilizatilor conform “carpelii” hotarate  de Guvern. Cand au venit de la intalnirile cu ministrul Ion Ariton, doi  dintre liderii de sindicat au declarat: „Noi murim cu fundul pe carbune, iar ministrul ne vorbeste de proiectul Nabuco”…  Ioan Popescu, liderul Confederatiei Meridian, a declarat la randul sau ca „atunci cand le spui, parca vorbesti limbi straine”, referindu-se la dezinteresul pentru mineritul din huila al guvernantilor. Acesta a mai precizat ca nu exista vointa politica pentru aceasta zona. Altii au declarat ca adevaratul motiv al dezinteresului este faptul ca nu se mai poate fura pentru campaniile electorale ale puterii, pentru ca CNH este monitorizata de FMI, UE si BM.

Liderii de sindicat par porniti sa distruga si putinii sustinatori ai mineritului, specialistii din Valea Jiului. Mai intai au cerut taierea salariilor coordonatorilor activitatii din minerit, adica a celor care au tinut pe linia de plutire Compania.  Acestia au reusit ca prin minune sa asigure salariile oamenilor, in timp ce Guvernul nu permite ca pretul Gcaloriei sa fie cel real si nici nu a acordat un leu din subventia care era cuprinsa in bugetul de stat. Cine va accepta sa innebuneasca batandu-si capul cu multitudinea de probleme ale mineritului, pe un salariu de nimic? Nimeni!  Ca bine spui, Bebe Nica! Ce le trebuie minerilor specialisti! Ca liderii de sindicat au cerut demisia presedintelui Consiliului de Administratie, am inteles, avand in vedere ca niciodata nu a putut da un raspuns clar, nu a facut lobby pe langa politicieni si nici nu a avut o atitudine transanta in ce privesc hotararile si solutiile specialistilor de aici pentru salvarea CNH, solutii agreate de Guvernanti, dar  nerespectate. Deci, Sorin Gaman, presedintele C.A. este un om al puterii si are sustinerea acesteia, dar doar in plan personal, pentru ca Gaman este platit pentru asta. Dar sa ceri sa plece cei care au tinut steagul sus, cei carora chiar le pasa de minerit, este de neinteles. Ar exista totusi o explicatie si anume ca liderii de sindicat s-au vandut si au cazut de acord cu inchiderea mineritului din Valea Jiului cerand numirea unei conduceri politice de la Bucuresti, care habar nu are ce inseamna minerit si mineri. „Am solicitat demisia intregii echipe manageriale de la Companie. Problemele Companiei nu s-au rezolvat prin acest act aditional. Problemele Companiei sunt in continuare extrem de mari si conducerea Companiei are nevoie de sprijin guvernamental pentru a putea sa le rezolve. Daca echipa manageriala nu va primi sprijin in continuare, asa cum nu a primit pana acum, evident ca este mai bine sa plece decat sa traiasca intr-o astfel de situatie”, a spus Bebe Nica, colider al Sindicatului Muntele.   Ca bine spui, Bebe Nica! De ce sa se zbata cineva pentru mineri, iar acestia sa injughie pe la spate manipulati fiind de liderii lor? Mai bine ca acesti manageri sa stea pe bani grei la o companie straina care stie sa le aprecieze valoarea. Asa cum se spune: nici o fapta buna nu ramane nepedepsita! Vorba unor cadre universitare: “Toata situatia de anul trecut pana in prezent parca a fost creata intentionat pentru ca mineritul din Valea Jiului sa moara si astfel s-a nascut  nemultumirea guvernantilor ca CNH nu moare suficient de repede pe cat s-a dorit pentru ca aceasta conducere a Companiei a facut minuni. Practic nimeni nu doreste o activitate economica cu probleme”.

N -au ce sa-i reproseze, dar se leapada de el
Liderii sunt ferm convinsi ca fac bine ceea ce fac, precizand ca nu au prea multe de imputat directorului general al CNH, Constatin Jujan, dar daca nu are sustinere politica, asta e. Gresit, spun chiar cei care au mai lucrat in minister! De fapt MINERITUL nu are sustinere politica. Directorului general i s-a mai imputat de sindicate ca nu a aplicat acel protocol parafat intre minister, sindicate si conducerea CNH, de parca ar fi fost de capul sau. Aplicarea a fost posibila, prin semnarea acelui act aditional doar cu aprobarea ministrului Ariton sub presiunea protestului. „Acest lucru (demisia directorului general – n.n.) s-a intamplat in urma cu doua zile. A fost decizia Comitetului Executiv Muntele. Acel protocol parafat, el trebuia sa-l aplice. Eu sa-l aplic? In adresa respectiva, remisa ministrului, sindicatul a cerut sa se analizeze situatia si daca nu sunt ajutati cei din conducere, poate au ceva cu ei, atunci sa puna pe altii care sunt agreati. Repet si insist: Eu personal si noi, Sindicatul Muntele, nu avem ce sa-i reprosam prea mult directorului general, care s-a zbatut ca fara bani Compania sa functioneze. ªi noi suntem socati, la fel cum sunteti dv., dar pentru ca nimic nu s-a rezolvat. Pensionari –nu, disponibilizati – nu, personalul activ – nu. Probabil de la Guvern nu se doreste sa fie ajutati cei de la conducere si atunci sa puna pe altii pe care sa-i sustina” – a declarat, iritat de intrebare, coliderul Muntele, Tiberiu Cozma. Ciudata si paguboasa gandire…  Guvernul nu trebuie sa ajute/sustina conducerea CNH, ci mineritul din huila si implicit Valea Jiului. Ii reamintim lui Tiberiu Cozma si colegilor de la Sindicatul Muntele ce declarau in ziua cand au fost convocati la Minister pentru a semna protocolul in cauza. . „Sa fiu sincer, nici maine (17 ianuarie –n.n.) nu vad sa se vina cu vreo solutie de la minister. Nimic din ceea ce s-a negociat, din ce s-a semnat ca acorduri nu s-a respectat de catre Guvern. Nimic!” – a precizat atunci Tiberiu Cozma, in timp ce conducerile CNH, Termocentralor Mintia si Paroseni se aflau la Guvern pentru negocierea pretului pe Gcalorie.  Domnilor sindicalisti, aveti grija ce va doriti pentru ca nici liderii de sindicat din Valea Jiului nu au sustinere politica. Deci?

Ileana Firtulescu

Advertisements

15 comentarii la „Ce castiga liderii de sindicat pentru ca omoara mineritul? Sindicalistii manipuleaza si tradeaza minerii

 • 3 februarie 2012 la 00:46
  Permalink

  Inchiderea mineritului Vaii Jiului se face de catre gorjeni lui Condescu Marin infiltrati de el in diferite ministere la Economie pe Sorin Gaman,Maricel Hoara la Munca pe Moata in sindicate pe Informatorul de Securitate Ioan Pisc Scarlatesu din BNS. Va amintesc declaratia lui Condescu in 2010 in presa locala din Gorj cand minerii din gorjeni stateau acasa ca era surplus de energie electrica si aveau stocurile pline de lignit,spunea Condescu ; Voi face tot posibilul sa inchid activitatea minera din Valea Jiului si Termocentralele lor pe huila Mintia si Paroseni pentru a avea de lucru gorjeni noastri sa nu mai stea in somaj tehnic. Tot Condescu spunea in 2006 in presa gorjeana ca echipa de fotbal Panduri va fi singura echipa de prima liga a Olteniei si vedeti ca a distruns prin culise echipa de fotbal Universitatea Craiova, Jiul nostru a intrat si el la fund.

 • 3 februarie 2012 la 08:33
  Permalink

  acest articol se vrea o portavoce a conducerii CNH? putin lipseste sa nu ii faceti statuie la JUJAN .si ma intreb DE CE? chiar este un director general eminent s-au ca si basinescu acum a ajuns la conducere nu de cativa ani. PENTRU CEEA CE PATESTE MINERITUL VAII DE VINA SUNT SI LIDERII DAR SI PROFITORII DE LA CNH IN FRUTE CU JUJAN.

 • 3 februarie 2012 la 12:27
  Permalink

  @Minerii: Inseamna ca marin Condescu e lider adevarat ca isi apara oamenii cu orice pret si ai nostri de aici nu fac nici cit o ceapa degerata. Astia in loc sa ceara demisia ministrului ca nu face nimic o cer tot pe a celor care se mai zbat si care pana la urma sunt tot mineri. liderii din Vale se poate sa fie mituiti tot de Condescu. Inseamna ca ala e destept stie cum sa-i intoarca pe toti pentru a avea minerii din Gorj de lucru. Ai nostri fac pe fetele mari dar se inchid mine.

 • 3 februarie 2012 la 17:19
  Permalink

  Pe surse, iti pot spune ca Petre Nica a fost de acord, la MECMA, ca toate minele sa intre pe program de inchidere si conservare pana in 2015. Deci, cei pe care ii enumeri tu sunt bieti bebe-lusi pe langa Nica Petre…

 • 3 februarie 2012 la 17:56
  Permalink

  Ei,lasati supozitiile datorita articolului scris de D-NA. O avea dansa ceva fler in a scrie,dar solutia manageriala in acest caz nu aduce nimic cu infratirea „gloatei”.Si a nu face nimic in fruntea unei institutii,nici chiar rau,se soldeaza cu consecinte neprietenesti. Apropo,sindicatele puteau sa pedaleze pentru retinerea unor sume simbolice ale „sefilor” de la CNH ( vorba „maestrului” Mitrache),asa,echivalent unor sume simbolice, cat acestia isi platesc cotizatiile la partidele din care fac parte,intr-un cont care sa reduca la scaderea fabuloasa a datoriei CNH. Asa,ca gest! Probabil ministrii in cauza ar fi fost atunci pe faza si si-ar fi tinut angajamentul dat pentru Vale…E o parere personala …mai populista,dar nu mai mult decat populismul folosit azi ,la orice pas,in guvernarea tarii.

 • 3 februarie 2012 la 18:11
  Permalink

  Nu stiu ce sa zic daca cei din Vale sunt de vina pentru ce s-a intimplat in ultimul an si ceva. de lideri prea multi oameni si ziaristi zic la fel. Oameni care nu sint mineri sau in minerit. Se spune ca se vede mai clar de afara. Uite ce zice si alt ziar cu dovezi
  http://www.valeajiuluipress.com/ziar/index.html mai este unul la judet. Eu am sa fiu mai atent la ce ne spun liderii mai ales ca cei de la MUntele sunt prieteni cu Condescu. Va aduceti aminte cand au facut demonstratie la Petrosani cu Condescu si Jurca in frunte?

 • 3 februarie 2012 la 20:09
  Permalink

  Cine este acest NICA [colider ]si ce a facut in ultimi 5 ani de zile?Auzi tupeu sa ceri demisia unei conduceri care s-a descurcat fara subventie si tine CNH pe linia de plutire.Jujane,corpul de control al CNH ii tine in brate pe acest lideri falsi si perversi .Niciunul nu a vazut subteranul de ani de zile ,sunt pontati fictiv cu acordul CONDUCERI subunitatilor,au societati/firme,consilieri,ingineri conducatori formatie de lucru prestind numai schimbul 1,cind au timp sa le rezolve pe toate fiind chipurile si presedinti de sindicat.
  In legatura cu „protestul SPONTAN”felicit pe cei care nu s-au lasat MANIPULATI [250 la CNH din 7800],asa s-a observat ce sustinere au lideri cu acest „munte”.Ce au dorit sa demonstreze delegatiei F.M.I si chinezilor cu aceasta zarva/fîs.Demisia directorului general a fost decizia comitetului executiv muntele,domnilor faceti public cine a fost cu propunerea din acest comitet[Nica?Cozma?Domokos?Zamora?Ciubotaru?Temneanu?sau Jurca?].

 • 4 februarie 2012 la 07:40
  Permalink

  De ce nu au cerut demisia ministrului ca ala nu a respectat nimic din ce au promis ca fac?? Hai ca e cusut cu ata alba. se vede ca liderii au batut palma cu ministrul. cit le-a dat ca sa faca asta? eu sunt de la Livezeni. Cine a salvat Livezeniul cand era sa se inchida jumatate de mina? petrila trebuia inchisa dupa accidentul ala din 2008. sa va spuna oamenii de acolo. Cine a convins atunci cu documente ca Petrila are rezerve? Jujan si echipa de acum.oamenii de la Petrila l-au cerut sa le fie director ca au mai lucrat cu el si lea fost bine. Cind cu Livezeniul erau fara functii dar stiau cu ce se maninca mineritul. Personal nu-mi place Jujan, mi se pare un mutalau. dar una e una alata e alta. Nica ce a facut pana acum? Jurca a inceput zeci de afaceri si nu a fost in stare de nici una. A avut si are zeci de procese. Pe urma s-a inhaitat cu Condescu si ala nici nu s-a uitat la el. Cand au facutmitingul ala la Petrosani Jurca se purta cu el de parca venise imparatul. Si ce am cistigat noi minerii? Pe urma toti astia l-au tradat pe Cozma, pe Savu si acum pe Lacatas. Nici aia nu au fost buni nimic de zis. Dar vine rindul lui Nica sa fie tradat, pe urma altul si altul ca asta le este caracterul astora. Pe mineri sigur i-au tradat, ca doar n-o sa ne spuna ei tot. Eu intreb din nou: daca asa de rai sint guvernantii si mai ales ministrul care a mintit un an de zile si nea lasat fara bani de subventie DE CE NU AU CERUT DEMISIA MINISTRULUI ARITON??????????????

 • 4 februarie 2012 la 12:38
  Permalink

  Nica,ai mu?cat mîna celui care te-a crescut, ai devenit tradator ?i te-ai aliat cu cei de teapa ta [spune cu cine umbli sa-ti spun ce javra esti].
  IE?I AFAR?,JAVR? ORDINAR?.
  Ptr.minerii:
  Ce tot o dai cu gorjeni,ala a facut,ala face,esti cumva de-al lor? Dar, de JUJAN de ce nu spui ca ii si el GORJEAN,deci olteni au pus tot un om de-al lor.Jujan,Temneanu si Jurca va solicitam sa ne spuneti ce ati stabilit in luna mai 2009 impreuna cu CONDEESCU la intilnirea de la Minastirea Lainici.In 1999 ,mineri au fost tradati/pacaliti la Mînastirea Cozia.Ce legatura este intre voi si mînastiri?

 • 4 februarie 2012 la 12:40
  Permalink

  Nica,ai muscat mîna celui care te-a crescut, ai devenit tradator si te-ai aliat cu cei de teapa ta [spune cu cine umbli sa-ti spun ce javra esti].
  IESI AFARA,JAVRA ORDINARA.
  Ptr.minerii:
  Ce tot o dai cu gorjeni,ala a facut,ala face,esti cumva de-al lor? Dar, de JUJAN de ce nu spui ca ii si el GORJEAN,deci olteni au pus tot un om de-al lor.Jujan,Temneanu si Jurca va solicitam sa ne spuneti ce ati stabilit in luna mai 2009 impreuna cu CONDEESCU la intilnirea de la Minastirea Lainici.In 1999 ,mineri au fost tradati/pacaliti la Mînastirea Cozia.Ce legatura este intre voi si mînastiri?

 • 4 februarie 2012 la 13:25
  Permalink

  La E.M.Paroseni,sindicatul muntele, cu m f.f. mic, condus de parveniti ,in frunte cu vicele Laszlo Domokos, nu este in stare sa schimbe un program pentru suprafata, pe care la aprobat pe litoral, sa-l conformeze celui de la C.N.H., astfel suprafata are fiecare, program preferential,pierdem la sporul de noapte, impreuna cu specialisti Cams, doar pentru o cursa auto,toate celelalte masini, platite de sidicat,CNH circula si au circulat dupa cum vrea Cocosi. De ce nu faceti nimic cu sambetele si duminicile, pe ale sefilor le platiti pe spatele nostru,sarbatorile legale sunt doar pt. ei si masinile la fel, nu mai trebuie cotizatii sindicale si nici licitatii pt. transport.

 • 4 februarie 2012 la 13:30
  Permalink

  Doamna Ileana Firtulescu ,in cele 2 poze vedem 3 lideri cu un trecut dubois dar sa dati de inteles ca sunt condusi de o maimuta………..e tare.

 • 4 februarie 2012 la 18:45
  Permalink

  sonyk:papagalul de andrei vlad,care scrie in VALEA JIULUI,ESTE ANGAJAT al primariei Lupeni,nu se vede ca este tendetios?

 • 4 februarie 2012 la 18:45
  Permalink

  tendentios,scuze!

 • 5 februarie 2012 la 09:54
  Permalink

  pt. bebe Pai ce legatura are primaria cu sindicatul si CNH si „angajarea” acelui ziarist..? Eu nu am vazut ca este tendentios ci doar o opinie argumentata. Poate stiti voi mai multe ca sunteti din interior dar cu jigniri la dresa lui nu ma convingi doar cu argumente.

Comentariile sunt închise.