Universitatea din Petrosani îsi desemneazã acum reprezentantii.  Sunt alegeri pe departamente, care vor conta ulterior pentru functiile din conducerea universitãtii.
De altfel, rectorul  institutiei de învãtãmânt superior spune cã în ianuarie vor fi apoi alesi membrii în consiliile pe facultãti si membrii Senatului, iar la final, dupã ce în februarie va fi validat noul Senat, va fi ales presedintele acestui for si în 25 februarie se va alege rectorul Universitãtii din Petrosani.
„În perioada 3 – 5 decembrie, se aleg la Universitate, directorii de departamente si reprezentantii cadrelor didactice în consiliile pe facultãti si în Senat. Numãrul de persoane care sunt delegati si candidati pentru aceste functii, se stabileste în functie de numãrul cadrelor didactice pe departament, ele fiind aprobate si în Senatul Universitãtii. Suntem în plin proces de alegeri si sunt departamente unde a fost un singur candidat, altele cu doi si cred cã toate merg într-un ritm firesc”, a spus prof univ dr ing habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Si tot acum se fac acreditãrile, scoala superioarã din Petrosani fiind în plin proces de desemnare a disciplinelor de master de aici. „Avem toate masterele într-un proces  de acreditare de cãtre Agentia Românã de Acreditare a Calitãtii în Învãtãmântul Superior ARACIS. Am  avut câteva comisii, vin si altele si, pânã cel târziu în ianuarie, vor veni aici toate comisiile care sã acrediteze specializãrile de master, care nu sunt putine. Avem 22 de specializãri, unele având acelasi domeniu de competentã”, mai spune rectorul institutiei.  Universitatea din Petrosani are trei facultãti si actuala componentã a conducerii se aratã optimistã cu privire la aceste aspecte ce tin de organizarea pe viitor a scolii. Sute de studenti din tarã si nu numai iau parte la cursurile organizate aici, iar la masterat se înscriu foarte multi strãini, atrasi de oferta educationalã, dar si de  facilitãtile de aici, inclusiv de preturile de la noi, ori de conditiile de cazare si masã.
Diana Mitrache