Mii de cadouri ajung din Germania, la copiii din Valea Jiului

Mai multe tiruri din Germania au ajuns în Petrosani, împreunã cu delegatiile ce le însotesc si care acum sunt la Organizatia la Caritas.
De aici, mii de pachete, atent ambalate de copiii nemti, ajung la cei de la noi. Voluntarii de la Caritas le selecteazã si spun cã au în vedere cartierele sãrace, acolo unde Mos Crãciun nu prea ajunge la toti copiii.
„În fiecare an, la finele lunii noiembrie si începutul lunii decembrie, când vine si Mos Nicolae, avem invitati din Germania, care cautã sã aducã un pic de bucurie în inimile copiilor din Valea Jiului. Anul acesta avem cam 9.000 de pachete ce vor fi  distribuite, timp de o sãptãmânã, în Valea Jiului. Ne concentrãm, în primul rând, pe acele zone mai vitregite de soartã, mai sãrace din fiecare oras si  încercãm sã vizitãm cât mai multe centre pentru copii si  persoane vârstnice”, spune Alexandru Kelemen, reprezentant al Organizatiei Caritas din Petrosani.
An de an, astfel de gesturi lumineazã  sãrbãtorile celor de aici, iar pachetele sunt fãcute de copiii din Germania. Ei îsi dau din lucrurile lor, atât cât încape într-o cutie, pe care o ambaleazã frumos si pe care scriu apoi cã o doneazã unui copil cãruia îi specificã vârsta. Sunt gesturi de bunãtate, acum, de Crãciun, când toti trebuie sã învãtãm sã fim darnici si mai buni.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Mii de cadouri ajung din Germania, la copiii din Valea Jiului

  • 8 decembrie 2019 la 22:17
    Permalink

    As vrea sa stiti mai multe lucruri despre cei care trimit aceste cadouri pentru copii din zone defavorizate din estul Europei. Ele sunt pregatite prin munca si grija a sute de voluntari, membrii ai unei organizatii internationale de prietenie formata din Round Table Club, Ladie’s Circle Club, 41 Club, Agora Club, Tangent Club si provin din banii stransi la diferite actiuni de binefacere, din propriile donatii si de la copii care doresc sa ajute alti copii. In fiecare an, mii de pachete pleaca spre Europa de est aducand bucurii multor copii. In acest an, in acesta actiune denumita Convoiul de Craciun (Weihnachtspäckchenkonvoi 2019) pentru distribuire, in perioada 30.11-06.12 au participat 38 de camioane, 293 de voluntari, 6 autocare, 9 vehicule de sprijin ?i au distribuit 173.161 cadouri. Toti acesti oameni pleaca in timpul lor liber, au cheltuieli personale si muncesc , avand ca satisfactie bucuria si zambetele copiilor. Toate aceste cluburi sunt prezente si la noi in tara in Brasov, Craiova, Bucuresti, Turnu Severin, Campulung Muscel, Slatina, Iasi, Targu Mures, Suceava, Iasi, Galati, Sibiu, Botosani si membrii lor au sprijinit activ toata aceasta activitate. V-am spus toate aceste lucruri cu scopul de a dezvolta si in randul tinerilor nostri dorinta de voluntariat si intrajutorare, eu fiind un membru al Clubului 41 Romania si pentru a va incuraja sa va alaturati noua in aceasta frumoasa activitate. Va multumesc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.