Ce se întâmplã cu termocentrala Mintia?

Autoritãtile locale din municipiul Deva fac pasi concreti pentru a prelua termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara. Primarul Florin Oancea a avut o întâlnire, la sediul Termocentralei Mintia, cu conducerea Termocentralei si reprezentantii  sindicatelor. A fost  o discutie aplicatã, pe chestiuni economice si juridice, pentru a fixa agenda întâlnirii pe care urmeazã  a o avea la Guvern, în scopul preluãrii Termocentralei Mintia de cãtre Primãria Deva.
“În ce ne priveste, desi Termocentala Mintia nu se aflã (încã) în subordinea noastrã, prioritatea numãrul 1 a mea, ca primar, si a Primãriei Deva este sã ajutãm cu tot ceea ce putem Termocentrala, pentru ca devenii racordati la sistemul centralizat sã aibã  cãldurã si apã caldã pe toatã durata iernii. Si vorbim aici despre mai mult de 4.000 de locuinte din Deva, scoli, grãdinite, Spitalul Judetean, institutii publice si aproximativ 300 de agenti economici”,  a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
În paralel, se deruleazã procedurile juridice si financiare iesirea sau nu din insolventã, desprinderea Termocentralei Mintia de CEH, eliberarea de datorii etc.
“Vestea bunã este cã probele tehnologice cu cãrbunele subbituminos din Indonezia au avut rezultate  pozitive, astfel încât Termocentrala  Mintia sã nu mai fie dependentã de huila din Valea Jiului si sã respecte pe deplin normele de poluare. Sunt încrezãtor cã vom reusi, împreunã, sã viabilizãm Termocentrala Mintia, de care devenii au atâta nevoie”,  a mai spus sursa citatã.  În total, peste 18.000 de deveni  beneficiazã de apa caldã si agentul termic furnizate de Termocentrala Mintia.
Cosmin BACIU

3 comentarii la „Ce se întâmplã cu termocentrala Mintia?

 • 3 decembrie 2019 la 22:24
  Permalink

  Mai vedem dupa alegerile locale cine mai preia termocentrala Mintia!

  Răspunde
 • 4 decembrie 2019 la 11:26
  Permalink

  Bine ca ati oprit in Vale termoficarea dupa ce ati investit milioane in termocentrala Paroseni.Bravo nesimtitilor.Si in Vale s-a primit ordin de la politicieni sa nu se mai vorbeasca de termoficare dar in schimb vin astia de la Cronica VAII JIULUI sa spuna de vesti bune pentru deveni ca vor avea caldura.Ce mai conteaza de familiile care stau in frig.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.