2019 – an de exceptie pentru cercetãtorii de la INCD INSEMEX Petrosani

Anul 2019 a fost unul cu o activitate bogatã pentru INCD INSEMEX, atât din punct de vedere stiintific, cât si economic.  Dincolo de activitatea uzualã, anul care stã sã se încheie a adus, încã o datã, recunoasterea internationalã a institutului din Petrosani.
Anul acesta s-a  continuat parteneriatul cu GEP S.A., cea mai mare companie de  consultantã din Grecia, care detine o experientã considerabilã în furnizarea de servicii de sãnãtate si securitate  în toate sectoarele economiei si în  implementarea  inovatiilor si a celor mai bune practici pentru protectia muncii,  printr-un nou proiect în domeniul securitãtii si sãnãtãtii în muncã  pentru mai multe ramuri industriale, proiectul fiind depus si aflându-se în curs de evaluare.
Tot în spectrul colaborãrilor internationale, INSEMEX este angrenat în activitatea de supraveghere a pietei de articole pirotehnice  pentru Belgia si Danemarca.
Pentru activitatea de cercetare realizatã în consortii nationale, dorim sã amintim  urmãtoarele institutii partenere: Universitatea Politehnica din Timisoara, INCD Fizica Materialelor, INCD Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei, Universitatea Tehnicã din Craiova, INCD Fizicã de Inginerie Nuclearã – Horia Hulubei.
Ca în fiecare an, Institutul a fost direct implicat în elaborarea rapoartelor de expertizã tehnicã a evenimentelor de tip incendiu/ explozie, precum si pentru materiile explozive cu proprietãti intrinseci (explozivi de uz civil si articole pirotehnice). Astfel, în anul 2019 au fost  finalizate un numãr de 14 expertize tehnice si alte 4 sunt în curs de finalizare.
Din punct de vedere al recunoasterii  internationale si a  premiilor obtinute, anul 2019 ne-a bucurat cu 5 medalii de aur, o medalie de argint si una de bronz, precum si 3 diplome de excelentã De asemenea, anul acesta pe data de 3 octombrie, INCD  INSEMEX a gãzduit  cea de-a 9-a editie a Simpozionului International de Securitate si Sãnãtate în Muncã SESAM 2019, o editie specialã care a coincis cu sãrbãtorirea a 70 de ani de existentã INSEMEX. Un numãr impresionant de 92 de lucrãri au fost sustinute în cadrul Universitãtii din Petrosani,  coorganizatori ai SESAM 2019,  sãrbãtorirea  dublului eveniment desfãsurându-se  în aceeasi searã la o fastuoasã cinã aniversarã.
Deja traditionalul si reputatul Concurs National de Salvare Minierã si de Suprafatã ajuns la editia cu numãrul 12, a strâns si anul acesta un numãr de 13 echipe de  salvatori, din toate colturile tãrii. Concursul desfãsurat în incinta INCD INSEMEX Petrosani este organizat de Asociatia Salvatorilor Minieri si de Suprafatã din România – ASMS, membrã a Organismului International de Salvare Minierã – IMRB. Rãmânând fidel  scopului de protectie si sãnãtate în muncã, în 2019 INSEMEX a  realizat proiecte de  cercetare independente, proiecte care au vizat ariile tematice de interes pentru economia nationalã, cum ar fi cresterea nivelului de securitate si sãnãtate în muncã pentru industriile periclitate de atmosferele toxice sau explozive, precum si pentru  activitãtile economice în care se utilizeazã materii explozive.

3 comentarii la „2019 – an de exceptie pentru cercetãtorii de la INCD INSEMEX Petrosani

 • 4 decembrie 2019 la 08:31
  Permalink

  Oaleeo….ce de neamuri!!!!
  Sunt la vreo nunta, vreun botez ceva???

  Răspunde
 • 4 decembrie 2019 la 09:48
  Permalink

  Vai,vai….Pai daca ei nu se lauda …atunci cine sa-i laude .Doi trei,pina la zece ,tin in spate tot acel alai din poza !!! Dar….Romanica e o tara buna de muls !!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.