Viteza prea mare a fost cauza unui accident rutier produs ieri dimineatã, pe DN 66, pe raza localitãtii Bretea Streiului, în care au fost implicate trei autoturisme.
Trei persoane printre care si un copil de zece ani au fost rãnite. Potrivit purtãtorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Carla Strujan, politistii au stabilit cã un conducãtor auto ce se deplasa cu autoturismul pe sensul de mers Deva – Hateg, nu a adaptat viteza la conditiile meteorologice si de carosabil umed, a derapat si a intrat pe contrasens, unde a intrat în coliziune lateralã cu un autoturism ce se deplasa regulamentar pe sensul opus, apoi a intrat într-o coliziune frontalã cu un alt autoturism de pe contrasens. Rãnitii au fost preluati de echipajele SAJ si SMURD, sosite la locul  accidentului. Medicul Cãlin Dumitrescu din cadrul SAJ a spus cã victimele, douã femei si minorul de zece ani, au fost constiente si cooperante fiind duse la unitatea medicalã din Hateg. Traficul rutier pe DN 66 a fost restrictionat  pânã când s-a finalizat cercetarea la fata locului iar echipele de prim ajutor au preluat rãnitii. Totodatã, politistii rutieri fac cercetãri în acest caz pentru vãtãmare corporalã din culpã.  Tot din cauza vitezei, un alt accident cu victime a avut loc  pe DN 66, în Defileul Jiului. Un sofer de 47 de ani, din Caransebes, nu a adaptat viteza iar într-o curbã a acrosat un autoturism condus de un bãrbat de 40 de ani, din judetul Dolj. Masina doljeanului s-a rãsturnat iar soferul si un pasager de 62 de ani, au fost rãniti usor. Cei doi au fost condusi la Spitalul de Urgentã Petrosani, iar soferul vinovat s-a ales cu dosar penal.
Politist local mort într-un accident pe DN 66
Bãrbatul si-a pierdut viata pe DN 66, luni seara, în urma unui cumplit accident rutier. Potrivit politistilor, soferul de 42 de ani, din Simeria, pe raza comunei Pui, respectiv la iesire din localitatea Galati, pe sensul de mers Petrosani – Hateg, nu a adaptat viteza într-o curbã deosebit de  periculoasã la stânga, iar din cauza drumului umed a intrat pe contrasens si s-a izbit de un alt autoturism. Soferul care  circula regulamentar dinspre Hateg, un tânãr de 29 de ani din  Pui, a încercat sã evite coliziunea însã n-a mai reusit. În urma accidentului rutier, soferul care a derapat a murit iar tânãrul de 42 de ani a fost rãnit. O altã tânãrã de 23 de ani, aflatã cu el în masinã, a fost de asemenea rãnitã. ”Echipaje de descarcerare si ajutor medical ale Detasamentului Petrosani, Gãrzii Baru si Serviciului de Ambulantã Judetean au intervenit la un accident rutier, pe raza  localitãtii Pui, în care au fost implicate douã autoturisme. În autovehiculele grav avariate se aflau 3 oameni. Pompierii  salvatori au descarcerat  dintr-un vehicul un bãrbat de 42 de ani care nu a mai putut fi salvat. Alti doi rãniti cu  multiple traumatisme au  primit îngrijiri medicale la locul producerii accidentului dupã care au fost dusi constienti la UPU Petrosani”, a precizat Anemona Doda, purtãtor de cuvânt ISU Hunedoara. Potrivit purtãtorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, politistii din Hateg au deschis un dosar penal în acest caz.
Maximilian Gânju