La ultimele inundatii de acum 3 ani, un deal întreg pe care este construitã Colonia Sasa era în pericol iminent de alunecare.
Oamenii au acolo au cerut sprijin primãriei din Petrosani, iar edilii spun cã au încercat sã obtinã finantare pe programele ce vizau reabilitãri dupã inundatii, însã, nu au reusit. Acum au fost alocati de la bugetul local, iar primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã lucrarea este aproape gata, însã, în aceastã iarnã si la primãvarã, oamenii pot sta linistiti, fãrã frica unei alunecãri de teren.
„Am construit un zid de sustinere, pentru cã în acest loc a fugit drumul efectiv. Este drumul de acces care duce cãtre comunitatea din Sasa,  pentru care initial,  noi am fãcut toate diligentele la ISU, am întocmit toate documentele, dar, din pãcate, nu am primit banii si a trebuit sã alocãm bani din bugetul local. Am reusit sã dãm banii, iar lucrarea este 80% finalizatã, astfel încât drumul sã nu mai fie în pericol de a se surpa”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Suma alocatã pentru acest zid, de la bugetul local, a fost de 180.000 de lei.
Diana Mitrache