Protejati apometrele împotriva înghetului!

Având în vedere temperaturile scãzute  APA SERV VALEA JIULIU  S.A revine cu câteva recomandãri privind protectia contoarelor si bransamentelor de alimentare cu apã împotriva înghetului:
Dacã apometrul este montat într-un cãmin, este recomandabil sã existe un capac care închide cãminul etans. Capacele si ramele cãminelor de apometru sau de canalizare trebuie curãtate de praf sau pãmânt, si, eventual, unse cu vaselinã sau produse similare.

Astfel, în caz de înghet, acestea vor putea fi manevrate cu usurintã. În cazul în care capacele sunt confectionate din tablã, este indicat, din acelasi motiv, sã se punã o folie de plastic sub capac. Este bine sã se facã verificarea robinetilor din cãminele de apometru care închid traseul  dinspre reteaua  interioarã, pentru a se observa dacã acestea pot fi manevrate cu usurintã.
De asemenea,  în perioada rece  utilizatorii au obligatia de a lua mãsuri pentru izolarea apometrului cu materiale termoizolante (polistiren, vatã mineralã) si asigurarea microclimatului pentru apometrele montate în scãrile de bloc( închidere usi, geamuri sau la nevoie înlocuirea acestora). În cazul apometrelor cu citire la distantã nu este necesar sã se lase liber vizorul aparatelor pentru citirea  consumului si pot fi acoperite integral cu materiale termoizolante. Pentru apometrele amplasate în subsoluri, recomandãm reducerea suprafetelor gurilor de ventilatie pentru a mentine temperatura peste limita de înghet a contoarelor. Înghetarea contorului determinã blocarea si deteriorarea sa iar acest lucru poate duce la inundarea cãminului sau lipsa apei.
Protejarea contorului, precum si protejarea si verificarea instalatiei interioare, pe traseul de la contor pânã la consumator, este obligatia utilizatorului. În cazul în care contorul sau instalatiile de apã se defecteazã din cauza înghetului, nefiind protejate  corespunzãtor,  beneficiarul va suporta costurile înlocuirii  acestora.
Eventualele  probleme legate de functionarea contoarelor sau a  serviciului de alimentare cu apã si canalizare, pot fi semnalate Dispeceratului   APA SERV VALEA JIULUI  S.A la numerele de telefon:  0254.541.861; 0354.108.203, 0725.681.329, 0766.068.152.
Birou presã Apa Serv Valea Jiului S.A. Petrosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.