Un film despre frumusetile din Tara Hategului a fost lansat în premierã. Mai multe destinatii eco-turistice din România vor putea fi vizionate pe canalul de Youtube Descoperã Eco-România.
Sunt filme despre Tara Hategului – Retezat, Tinutul Zimbrului, Eco Maramures, Bãile Tusnad si împrejurimile, Tara Dornelor, Pãdurea Craiului, Colinele Transilvaniei.
„Suntem în acest moment, dupã un demers de peste cinci ani, în care s-a lucrat profesionist la nivelul fiecãrei destinatii, pe infrastructurã ecoturisticã, calitatea serviciilor, informare si semnalizare”, declarã Andrei Blumer, presedintele Asociatiei de Ecoturism din România.  Zona Tara Hategului – Retezat este singura din România care are pe teritoriul sãu douã situri de importantã internationalã, recunoscute si promovate de UNESCO (Rezervatia Biosferei Retezat si Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului), trei arii protejate mari (Parcul National Retezat, Parcul Natural Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului si Parcul Natural Grãdistea Muncelului – Cioclovina), dar si o  destinatie ecoturisticã recunoscutã la nivel national, de cãtre Ministerul Turismului.
Destinatia ecoturisticã Tara Hategului – Retezat este coordonatã de cãtre Asociatia de Turism Retezat – unitate de management.  Programul „Dezvoltarea  destinatiilor ecoturistice în România” este o initiativã comunã a Romanian-American Foundation si a Fundatiei pentru Parteneriat si este  implementat de sapte unitãti de management de destinatie, coordonate de Asociatia de Ecoturism din România.
Cosmin BACIU