Ziua Nationalã a României, marcatã la Petrosani

Municipiul Petrosani, cea mai mare localitate a Vãii Jiului, a marcat „Ziua Nationalã a României” alãturi de sute de localnici.
Edilii din Petrosani au pãstrat si anul acesta obiceiul si au pregãtit mâncarea traditionalã, care a fost împãrtitã tuturor.  Tiberiu Iacob Ridzi, primarul localitãtii a îndemnat la unitate fatã de familie si patrie. Petrosãnenii s-au bucurat de vremea  frumoasã si au venit în Parcul Carol Schreter pentru a marca în sânul  comunitãtii „Ziua Nationalã a României”.
”1 Decembrie – Ziua României si a tuturor românilor este ziua în care spiritul natiunii române ne poartã, cu mândrie, prin galeriile istoriei. Este ziua în care istoria neamului românesc îmbracã vesmântul sãrbãtorii si al aprecierii celor care au luptat  pentru identitatea  noastrã nationalã.

La ceas de mare  sãrbãtoare, vã invit, dragi cetãteni ai Petrosaniului si ai Vãii Jiului, sã ne aducem aminte de momentele de glorie ale înaintasilor nostri, iar noi, urmându-le exemplul, sã fim uniti si puternici asemeni  tuturor celor care au scris glorioasa carte de istorie a identitãtii  noastre nationale. Tuturor, vã doresc o zi de 1 Decembrie înãltãtoare, solemnã, multã sãnãtate, bucurie si ani multi si fericiti, înainte!”, a spus Tiberiu Iacob – Ridzi.
La fel ca în fiecare an, la Petrosani au fost pregãtite aproape 2000 de portii de fasole, iar portiile au fost servite direct din ceaun,  oamenilor care au veni în parc, la finalul ceremoniilor. Pentru buna desfãsurare a acestui eveniment, Consiliul local Petrosani a aprobat alocarea sumei de 31.000 de lei de la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.