Consiliul  Judetean Hunedoara în colaborare cu Muzeul   Civilizatiei Dacice si   Romane Deva gãzduieste marti, 3 decembrie 2019, începând cu ora 18. 00, concertul caritabil „Fabrica   de   Pian”.
Evenimentul  este  organizat   de  Episcopia   Devei   si   Hunedoarei  si Scoala Gimnazialã „I. G.Duca” din Petrosani, cu scopul strângerii de fonduri pentru tinerii artisti ai Sectiei de Muzicã din cadrul scolii mai sus amintite.
Scoala Gimnazialã „I. G.Duca” din Petrosani are o traditie de mai bine de 58 de ani. În tot acest timp, aceastã scoalã a slefuit multe talente, unii dintre absolventi devenind  profesori, la rândul lor. Elevii talentati ai acestei scoli îsi onoreazã profesorii si  comunitatea, în  care an,   cu   diplomele   pe   care   le   obtin   la   concursurile   nationale si internationale,   dar si la olimpiadele de pian.
Proiectul „Fabrica de Pian” a fost demarat la Petrosani în 25 ianuarie 2019 si propune 36 de concerte, organizate lunar, prin care se doreste asezarea orasului Petrosani si a întregii comunitãtii a Vãii Jiului, pe harta  cultural-muzicalã a României. Concertul este unul  caritabil, fondurile strânse vor servi la achizitionarea unui pian de concert pentru Sectia de Muzicã a Scolii Gimnaziale ”I. G.Duca” din Petrosani, precum si a unor pianine de studiu pentru sãlile de curs ale Sectiei de Muzicã.
Accesul la concert este gratuit.