Suspectul a crezut cã scapã si a fugit din pãdure însã a fost descoperit ulterior de politisti. Pãdurarul de la Ocolul Silvic Dobra l-a prins pe individ în zona Valea Seacã (districtul Roscani), cu un camion în care încãrcase lemnul pe care tocmai îl furase.
Individul a fugit de la locul faptei iar silvicultorul a cerut ajutor politistilor din Ilia. ”În urma verificãrilor, politistii au stabilit cã cel în cauzã este un  bãrbat în vârstã de 30 de ani, din comuna Dobra. În curtea imobilului acestuia, politistii au gãsit  aproximativ 10 mc de material lemnos de esentã cer si carpen, pentru care bãrbatul nu a putut prezenta documente legale de provenientã. Cu ocazia efectuãrii cercetãrii la fata locului, politistii au identificat 82 de cioate, de esentã carpen si cer, care nu prezentau urme de marcare în regim silvic”, a informat IPJ Hunedoara. Suspectul este cercetat penal  pentru tãiere ilegalã si furt de arbori.
Si jandarmii montani din Costesti au prins pe raza localitãtii Orãstioara de Sus, un bãrbat care transporta material lemnos fãrã aviz de însotire. Individul a fost sanctionat cu amendã contraventionalã în valoare de 1.000 lei. Totodatã, pe  timpul unei actiuni în comun cu reprezentantii Ocolului Silvic Simeria, jandarmi din cadrul Detasamentului 1 Jandarmi Mobil au depistat 3 persoane care tãiau lemne în zona Ogrezi.
”În urma verificãrilor efectuate de reprezentantii Ocolului Silvic Simeria, au rezultat un numãr de 21 cioate nemarcate de esentã carpen, gorun, cer si jugastru, având un volum de 13,301 mc, care au fost tãiate fãrã drept, fapt pentru care jandarmii au  întocmit acte de sesizare pentru „Tãiere si furt de arbori”, aratã IJJ Hunedoara. Jandarmii au trimis documentele de constatare a procurorilor iar suspectii vor fi  cercetati penal.
Maximilian Gânju