Unitatea medicalã din Uricani, care nu a functionat niciodatã si care a gãzduit doar câteva cabinete ale medicilor de familie, devine si centru de îngrijire pentru adulti.  Investitia este a Consiliului Judetean Hunedoara si responsabilii acestei institutii spun cã îl inaugureazã sãptãmâna viitoare.
„Marti, 3 decembrie, este si Ziua Persoanelor cu Dizabilitãti. si este o ocazie pentru a deschide acest centru. Totul este rezolvat pentru a fi deschis, avem toate autorizatiile necesare, am scos la concurs 9  posturi, ca sã poatã functiona si sper cã se încep pregãtirile pentru a primi beneficiarii. Pânã la finele anului, cred cã  prin 10 ianuarie, primii beneficiari vor fi primiti în acest centru si, dacã altii închid  spitale, noi deschidem centre pentru persoanele cu dizabilitãti”,  a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
În 2007, primãria Uricani si Ministerul Sãnãtãtii au început renovarea clãdirii, care a costat aproximativ 800.000 de lei, iar în corpul A sunt cabinete de medicinã internã, pediatrie, ORL, ginecologie si oftalmologie. În cealaltã parte a clãdirii, va fi acest centru în care pot ajunge oameni cu probleme sociale. „Sunt anumite criterii care  trebuie îndeplinite pentru a merge în acest centru a persoanelor cu dizabilitãti, conform legilor în vigoare”, mai spune Costel Avram. Consiliul Judetean Hunedoara s-a implicat în reabilitarea acestei aripi a clãdirii, iar acum se va face receptia lucrãrilor, urmând ca acolo sã fie primiti oameni care au nevoie specialã de ajutor.
Diana Mitrache