Cicloturism si mountain bike în Valea Jiului este tema unei dezbateri publice care va avea loc la Vulcan. Despre cicloturism si mountain bike s-a vorbit de nenumãrate ori în Valea Jiului.
În sudul judetului ar putea firealizat cel mai lung traseu din tarã.
Organizatorii dezbaterii publice aratã cã turismul pe bicicletã ia o tot mai mare amploare în majoritatea statelor europene si este o formã de turism cu impact redus ecologic si socio-cultural, cu nevoi minimale de infrastructuri specifice si cu un excelent raport de recuperare rapidã a investitiilor, de care si Valea Jiului ar putea profita masiv.
”Ne dorim cu toti un plus de sãnãtate pentru noi si mediu, cu efect direct asupra perceptiei de calitate a vietii si de atractivitate a zonei. Dacã esti cicloturist si doresti sã te implici în dezvoltarea turismului, a cicloturismului si a Mountain Bike-ului în Valea Jiului te asteptãm. Sigur vei avea ceva de spus, propunerile si implicarea ta pot ajuta la dezvoltarea turisticã a Vãii Jiului”, se aratã în invitatie. Dezbaterea publicã va avea loc în data de 5 decembrie la Uricani.
Cosmin BACIU