Autoritãtile locale de la Deva sunt decise sã preia termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara. Edilii continuã  demersurile pentru  preluarea Termocentralei Mintia de cãtre Primãria Deva. Edilii au avut o nouã întâlnire cu reprezentantii sindicatelor si cu  conducerea Termocentralei.
A fost stabilitã agenda punctualã de discutii pe care le vom avea la Guvern, pentru a gãsi  cea mai bunã strategiei de preluare a Termocentralei Mintia.
“Repet: Termocentrala Mintia este viabilã  economic iar  importanta mentinerii în functiune a acestei unitãti este vitalã pentru deveni. Acolo lucreazã  aproximativ 800  de angajati din Deva iar Termocentrala Mintia asigurã apa caldã si  agentul termic pentru mai mult de 4.000 de locuinte din oras, scoli, grãdinite, Spitalul Judetean,  institutii publice si  aproximativ 300 de agenti economici. În total, 18.000 de deveni beneficiazã de apã caldã si agentul termic furnizate de Termocentrala  Mintia. De aceea suntem hotãrâti cã Primãria Deva sã preia Termocentrala Mintia. Si actionãm în acest sens!”, a spus  Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
Au existat intentii de preluare a termocentralei Mintia si din partea Consiliului Judetean Hunedoara.  Mai dureazã ceva  timp pânã în  momentul în care se va stabili cine va prelua  termocentrala Mintia.
Cosmin BACIU