De mai bine de douã luni, oamenii din Cartierul Aeroport, zona Dacia, mai exact, se tot plâng pe unde apucã si cui are urechi sã asculte, cã dacã vine o ploaie mai mare douã zile la rând, inundatiile din primãvara lui 2008 s-ar putea repeta.

Atunci, principala cauzã pentru care o noapte întreagã, Aeroportul a fost sub ape, a fost pârâul Staicului, care nu a fost curãtat si astfel a iesit din matcã. Acum, situatia este la fel, pentru cã albia acestui fir de apã este plinã de bãlãrii si chiar copaci crescuti, iar la o singurã ploaie mai serioasã, oricând, pârãul îsi poate iesi din nou din matcã.  Trecând prin experienta din anii trecuti, oamenii care locuiesc în zonã, care au garaje sau chiar cotete acolo, spun cã au fãcut nenumãrate sesizãri vizavi de acest lucru, însã aproape în zadar. “ Nu înteleg unde este problema, de ce nu curãtã pârâul, mai ales când stiu ce s-a întâmplat atunci. Ce se asteaptã, sã îl curãt eu sau altii care stãm aici, în conditiile în care primãria are oameni special angajati pentru asta?! Este incredibil asa ceva! ”, a declarat un om care locuieste acolo.  “ Am chemat si televiziunea de câteva ori si cei de la primãrie au curãtat o portiune micã, dar nu este suficient. Pârâul este mare si trebuie tot curãtat”, spune un altul.

De fapt, administratia localã de la Petrosani a executat câteva lucrãri de curãtire a albiei, dar pe o portiune micã. Pânã acum, responsabilii din primãrie au tot promis oamenilor de acolo cã se va ocupa si de asta, dar totul a rãmas la stadiul de vorbe. “ O sã curãtãm si acolo dupã ce terminãm cu cimitirele”, a spus acum Lucian Dragomir , sef SPADPP- Primãria Petrosani.  Asteptãm si noi sã vedem dacã mãcar de data aceasta se vor lua mãsuri sau va trebui sã trecem iar printr-o altã inundatie ca sã deschidã cineva ochii asupra acestui potential pericol…

Luiza Andronache