Directia Regionalã de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara a început lucrãrile de reparatii pe DN 7A, Petrila-Voineasa, în regie proprie, pe un sector în lungime de 19 kilometri situat pe raza judetului Hunedoara.
Este anuntul fãcut de drumari, iar turistii aflã acum cã vor putea ajunge, din Valea Jiului spre stasiunea de munte Transalpina, drumul urmând sã rãmânã deschis si sã fie întretinut. „La momentul acesta, administratorul drumului, care este DRDP Timisoara, s-a  ocupat de punerea  în sigurantã a drumului si au si fost alocati bani în acest sens. Vorbim de o sumã de 20 de miliarde de lei vechi, cu care s-a consolidat malul în zonele unde era pericol ca acestea sã se rupã, au mai pus si asfalt pe unele locuri si stim cã intentioneazã sã îl tinã deschis în aceastã iarnã, pentru a asigura turistilor accesul înspre domeniul schiabil Transalpina”, a spus Vasile Jurca, primarul orasului Petrila. Artera ce strãbate un defileu splendid, a tot fost pasatã între cele douã regionale si niciodatã reparatã.
Drumul, unul de interes public, va fi si întretinut de CNAIR Timisoara pe timpul iernii si drumarii spun cã, în bugetul anului viitor vor prinsi cel mai probabil, banii de reparatii. Lucrãrile ar trebui sã se desfãsoare în 4 puncte si vor avea loc între km 86+601 si km 105+120, iar beneficiarul investitiei este Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Craiova, dacã nu se va decide sã treacã la Timis. Lucrãrile ar trebui sã fie executate de Straco Grup.
Termenul de executie, însã, este total depãsit, mai ales cã lucrãrile trebuiau sã înceapã în 19 mai 2015 si sã se finalizeze un an mai târziu.
Diana Mitrache