Primãria Petrosani dã premii pentru culturã, fix membrilor comisiei de culturã

Valeriu Butulescu, Mihai Barbu si Cristian Ianza, trei oameni care promoveazã imagina culturii din Petrosani, în toatã tara.
„Se acordã premiul Execlsior pentru promovarea imaginii culturale a municipiului Petrosani în tarã si alocarea, din bugetul local, a sumei de 1.500 de lei ”, sunã generic un proiect de hotãrâre neadoptat încã, dar care a si stârnit la Petrosani controverse.
„Care imagine culturalã?” se întreabã oamenii.
Componenta Comisiei de Culturã:
1.Butulescu Valeriu – presedinte
2.Muntean Lucica Dina – secretar
3.Ilias Nicolae
4.Grigoriu Lavinia Elena
5.Rad Mihail Marius
6.Nitã Dorina Veronica
7.Barbu Mihai
Un astfel de proiect de hotãrâre se aflã acum în mapele fiecãrui consilier local de la Petrosani si urmeazã sã fie votat în  sedinta acestei luni. Dacã va trece, Valeriu Butulescu, Cristian Ianza si  Mihai Barbu ar urma sã primeascã  fiecare câte 1.500 de lei, în semn de recunostintã cã au  promovat cultura petroseneanã în toatã tara. Controversele au apãrut imediat si unul  dintre consilierii locali a si replicat dur pe pagina sa de socializare.
„Mostrã de transparentã la acordarea premiilor Excelsior 2019. D-l Butulescu ne-a adus sub nas sã semnãm luna  trecutã o listã cu cei care candidau la premiile Excelsior si i-am spus cã eu sunt în Comisia care trebuia sã avizeze  favorabil aceste propuneri si nu sunt de acord sã îmi aducã sã semnez niste hârtii cu nume fãrã sã fi avut vreo întâlnire sã stabilim conditii de  eligibilitate, termene de depunere a candidaturilor etc. asa cum am stabilit anul trecut. Precum expresia câinii latrã, ursul trece, prietenul – primarul Ridzi – a depus luna urmãtoare, adicã în aceastã lunã, acest proiect de hotãrâre cu oamenii deja antamati pe premii dupã cum vedeti … mãcar sã stiti cum merg lucrurile. Oricum îmi place expresia din Referatul de aprobare… în urma  analizei activitãtii acestora … asta desi nu s-a fãcut nicio întâlnire a Comisieit”, spune Dorina Nitã, consilier, membru în comisia care trebuia sã valideze acest proiect, înainte de a intra în plen.
Însã, primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune cã are avizul comisiei. „Din punct de vedere artistic acestia au dus imaginea în tarã. Este vorba de o propunere a comisiei de culturã din Consiliul Local. Vom vedea dacã  votul va fi dat de Consiliul Local în plen. Atunci se va stabili exact dacã acesti oameni iau premiu sau nu.  Lista nu poate suferi acum modificãri, dar, dacã în consiliu se vine cu o altã propunere, ea poate fi luatã în considerare”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul si initiatorul proiectului de hotãrâre.
Si asta nu e tot…
Se pare cã Valeriu Butulescu chiar este unicul nume ce promoveazã cultura din Petrosani. Ca dovadã si anul trecut, dupã ce  Premiul Excelsior 2018 a fost acordat scriitorilor Lucica Dina Muntean si Marian Boboc, un premiu special, pentru promovarea culturii si a imaginii Vãii Jiului în tarã si strãinãtate i-a fost acordat, de asemenea, scriitorului Valeriu Butulescu.
Cei trei au primit din partea autoritãtilor locale de la Petrosani o diplomã de onoare si un premiu constând dintr-un stimulent financiar în valoare de 1.500 de lei fiecare.
Diana Mitrache

Advertisements

5 comentarii la „Primãria Petrosani dã premii pentru culturã, fix membrilor comisiei de culturã

 • 25 noiembrie 2019 la 19:41
  Permalink

  va rog frumos, careva anuntati primaria, sa afle si ei ca monsieur ianza isi bate cioaca de petrosani, nicidecum nu.l cinsteste. cum dracu sa lase cladirile lu’ bunica-su sa se darame in halul asta? toata mini colonia aia era frumoasa si locuita, acum e un cuib de boschetari, pute a pisat peste tot, si mutul naibii sta ca bolicanul, asteptand ce ?!? macar de le dadea primariei care.l premiaza, poate facea careva ceva.. vreun smecher, evident..

 • 26 noiembrie 2019 la 09:30
  Permalink

  Ce scarbos, ba! Ce scarbos! Nu aveti ce face cu banii. Hai diploma ma rog(15 lei una), da mai dai si bani 1500 lei. Pentru ce? Butulia(Butulescu) nu are bani…. Unul din fratii Barbu nu are bani(Mihai)… si Sergiu Ianza, stabilit de o viata in GHERMANIA, nu are bani????

 • 26 noiembrie 2019 la 15:15
  Permalink

  Mai oameni buni !! Chiar a-ti luat-o razna ?? Pai cind spui Butulescu,…Barb …s-au Ianza,zau ca-ti vine sa tragi apa .Mai datii naibii .

 • 26 noiembrie 2019 la 19:34
  Permalink

  Ne-am dat dracu,la fiecare doi petroseneni unul este cetatean de onoare iar celalalt om de cultura!Astea sunt preocuparile autoritatilor locale!Vai de el Petrosani!

 • 27 noiembrie 2019 la 07:42
  Permalink

  voi l.ati votat.

Comentariile sunt închise.