Peste 400 de elevi de la unitãtile scolare din Petrosani au umplut miercuri sala de spectacole a teatrului din localitate. Acestia au vizionat piesa “Pãcalã si sãtenii”, semnatã de cãtre Ioan Slavici si “jucatã” de cãtre copiii componenti ai Clubului “Impact – Român cu normã întreagã” de la Scoala Generalã “I. G. Duca”.

“Nu ne asteptam sã avem atâtia spectatori dar, pânã la urmã, ne bucurãm cã am reusit sã umplem sala si sã vindem câteva sute de bilete. Ne bucurãm, de asemenea, si pentru faptul cã micutii veniti de la toate scolile din Petrosani s-au bucurat cã au vizionat acest spectacol ce face parte dintr-un proiect caritabil”, a declarat Cristina Tudorascu, profesor învãtãmânt primar Scoala Generalã “I. G. Duca” Petrosan.

Prezentarea piesei a fost parte componentã a unui proiect caritabil derulat cu sprijinul Fundatiei “Noi orizonturi” si nu este nici primul si nici ultimul spectacol realizat de cãtre elevii de la “I. G. Duca”. “Am mai organizat astfel de manifestãri si vom continua sã organizãm si alte actiuni asemãnãtoare”, a mai spus Cristina Tudorascu. Cu ajutorul banilor obtinuti din vânzarea biletelor urmeazã a fi sprijiniti copiii cu rezultate deosebite la învãtãturã de la unitatea scolarã care a prezentat spectacolul.

Mircea Nistor