Pentru a evita aglomeratia ce se produce la fiecare eveniment ce are loc în zona telescaunului nou de la Rusu, administratia judeteanã a decis sã amenajeze douã dintre strãzile de acces, cu sens unic.
Artera principalã pe care toate masinile urcã spre motelul de la Rusu va fi pentru a urca, iar coborârea se va face pe o arterã secundarã.
„Drumul Judetean 709 F va fi pentru a urca în statiune, iar coborârea se va face strada Bujorului. Defapt, vorbim despre o investitie mai mare pe care deja o introducem în Consiliul Judetean pentru aprobarea notei conceptuale, iar acolo refacerm cu rigole si zid de sprijin tot drumul ce urcã de la tescaunul vechi pânã la cabana Rusu. Lãrgim drumul si îl amenajãm corespunzãtor. Vom descongestiona astfel traficul, pentru cã acolo au loc mereu ambuteiaje. De aceea, am decis sã amenajãm acest drum secundar si sã instituim în zonã douã artere cu sens unic: pe una sã putem urca si pe cealaltã sã coborâm cu masinile si astfel sã nu mai fie nevoie acolo de oameni care dirijeze un trafic imposibil de gestionat uneori”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara, care supervizeazã lucrãrile la drumul ce urcã spre statiunea Parâng.
Zeci de ambuteiaje si soferi cu nervii întinsi la maxim regãsim în fiecare week-end, iar în noaptea dintre anii 2018 – 2019, acolo a fost chematã politia pentru a descongestiona traficul. De altfel, la fiecare eveniment de mai mare anvergurã, cei din zonã cer sprijin politiei locale, cu precãdere, pentru ca soferii sã poatã iesi din parcare.
Miercuri, Consiliul Judetean Hunedoara are pe prima pozitie a ordinii de zi un proiect de hotãrâre ce vizeazã drumul ce lipseste din proiectul de asfaltare în statiune a DJ 709 F de la statia intermediarã a telescaunului vechi, pânã sus în statiune. În decembrie, aceste lucrãri chiar vor fi scoase la licitatie si în primãvarã drumarii se pot apuca de lucru.
Diana Mitrache