6 decembrie – deschiderea sezonului de schi din Straja

Zãpada s-a asternut în statiunile montane din Valea Jiului, iar temperaturile scãzute permit si punerea în functiune a instalatiilor de producere a zãpezii artificiale.
Astfel, în statiunea montanã Strajã, sezonul de schi se va inaugura în data de 6 decembrie. Cei din Straja anuntã cã în ziua de Mos Nicolae se deschide si sezonul de schi si snowboard.
Astfel, edilii anuntã cã în aceastã iarnã în Straja se va schia pe 30 de kilometri de pârtii. Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni spune cã noul sezon de iarnã din Strajã  va debuta cu încã o pârtie de schi de peste 3 kilometri lungime. Edilii se asteaptã ca numãrul de turisti sã creascã. Statiunea Straja însumeazã aproximativ 26 km de  domeniu schiabil.  20 km sunt acoperiti cu zãpadã artificialã. Cele 11 instalatii de transport pe cablu vã asigurã accesul facil la toate pârtiile din statiune. Sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipatã cu instalatie de transport pe cablu. Cinci dintre acestea beneficiazã si de instalatie de nocturnã, fãcând astfel posibilã utilizarea pârtiilor pânã seara târziu. Sunt întretinute cu  ajutorul utilajelor de bãtãtorit zãpada, pentru a le mentine în conditii cât mai bune de schi. Datoritã construirii telegondolei si a telescaunului de pe Vf. Strajã, apar pârtii noi, cea mai lungã fiind Pârtia Straja, cu o lungime de 8,1 km.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.