Amendã record pentru munca la negru

Inspectorii de muncã hunedoreni au descoperit 26 de persoane care munceau fãrã forme legale la o societate din Aninoasa. Patronul firmei a fost amendat si obligat sã le încheie retroactiv acte angajatilor.
Controlul a fost derulat de inspectorii de muncã din cadrul ITM Hunedoara pe parcursul mai multor zile, iar angajatii descoperiti cã munceau la negru, sortau haine second hand.
”La initierea controlului echipa de inspectori de muncã ai ITM Hunedoara a fost la punctul de lucru al societãtii de pe Strada Uzinei din Aninoasa. În urma verificãrii actelor si documentelor  societãtii prezentate de cãtre administratorul societãtii la sediul din Petrosani al ITM Hunedoara precum si în urma verificãrii bazei de date nationale ReviSal, a reiesit faptul cã angajatorul nu a întocmit contracte individuale de muncã pentru un numãr de 26 de persoane. Având în vedere faptul cã au fost identificate atât de multe persoane cãrora nu le-au fost întocmite formele legale de  angajare si nici nu au fost transmise datele de angajare în aplicatia ReviSal angajatorul a fost sanctionat cu amendã contraventionalã maxim posibilã în sumã totalã de 200.000 lei”, a declarat Sorin Istrate, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncã Hunedoara. Inspectorii au mai dispus si încheierea retroactivã a contractelor de muncã de la data la care au venit efectiv la muncã respectivele persoane si plata contributiilor aferente cãtre bugetul de stat.
Maximilian Gânju

Advertisements