Firma care a contractat lucrãrile de montare a tunelurilor, pe portiunile în care artera rutIerã nou-construitã în Parâng intersecteazã pârtia de schi, se apucã de lucru.
Va monta cele douã tuneluri, prin care încap în paralel douã autocare, ca dimensiuni, în  portiunile aferente, iar mai apoi, pentru cã vine deja sezonul rece si ninge la munte, drumarii care lucreazã vor amenaja locul pentru ca pârtia sã nu aibã de suferit.
„Pe 30 noiembrie vine firma care a contractat lucrãrile, cu firma constructoare de aici si vor începe montarea lor. Dupã cum aratã prognozele, undeva dupã data de 10 decembrie ar veni zãpezile si se poate rezolva aceastã problemã. Se vor monta tunelurile si se va pune acel strat de pãmânt, pentru ca schiorii sã poatã veni sã schieze aici, fãrã probleme”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara, cel care verificã starea lucrãrilor sãptãmânal, în Parâng.
Contractul pentru realizarea drumului de acces în statiunea de munte Parâng a fost semnat în 2018. Sunt 3.725  de metri de reabilitat, iar lãtimea pãrtii carosabile va fi, pe anumite portiuni, de 4 metri. Artera va traversa chiar si pãrti ce vor intersecta pârtia de schi, va avea 4 km si jumãtate de rigole  betonate, care vor drena apele, 23 de podete si pe 2 km si 200 de metri va fi construit un zid de sprijin, totul la suma de aproximativ 17.308.917,86 de lei.
Diana Mitrache