Sume colosale au de recuperat creditorii CEH

Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului are de recuperat de la Complexul Energetic Hunedoara peste 50 de milioane de lei.
Suma reiese din motivarea sentintei în care Tribunalul Hunedoara a admis deschiderea procedurii insolventei Complexului Energetic Hunedoara. Instanta a admis solicitarea creditorilor.  50.040.521,97 lei are de recuperat Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului de la Complexul Energetic Hunedoara.
Conform motivãrii postate pe rolii.ro,  11 creditori ai Complexului Energetic Hunedoara au de recuperat de la societate suma de 69.009.754,5 lei. Potrivit documentului este vorba de creante certe, exigibile si neachitate, mai vechi de 60 zile.
“Se constatã cã, fatã de valoarea totalã de 69.009.754,5 lei a creantelor susmentionate, certe, exigibile si neachitate, mai vechi de 60 zile, fatã de împrejurarea cã în ce îl priveste pe debitor se desfãsoarã în prezent mai multe proceduri de executare silitã, pentru satisfacerea cãrora fondurile bãnesti  existente nu sunt suficiente, dupã cum recunoaste însãsi debitorul, judecãtorul sindic constatã ca doveditã  împrejurarea cã debitorul se aflã în încetare de plãti. Constatã de asemenea cã pasivul sãu exigibil este de 69.009.754,5 lei, peste valoarea prag de 40.000 lei stabilitã de disp.art.5 pct.72 din Legea 85/2014”, aratã motivarea în care judecãtorii au decis deschiderea insolventei Complexului Energetic Hunedoara, potrivit rolii.ro.
Pe lângã creditorii care au solicitat insolventa Complexului Energetic Hunedoara se numãrã si institutiile statului român care nu au fãcut parte din proces. La Administratia Fondului de Mediu CEH are de achitat douã miliarde de lei pentru neachizitionarea certificatelor de carbon.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.