Petrosani: 1500 de portii de hranã vor fi servite de 1 Decembrie

 

Autoritãtile locale de la Petrosani se pregãtesc pentru 1 Decembrie. Anul acesta se împlinesc 101 ani de la Marea Unire de la 1918.
La fel ca în fiecare an, în parcul central Carol Schreter din Petrosani vor avea loc actiuni dedicate Marii Uniri. Autoritãtile locale vor oferi, la fel ca în fiecare an, bucate traditionale celor prezenti. Se va servi  hranã caldã traditionalã care constã în mâncare de fasole, murãturi si pâine. 1500 de portii de mâncare le vor fi servite petrosãnenilor care vor lua parte la manifestãri.
În total, 31.000 de lei este suma alocatã de Consiliul Local al municipiului Petrosani pentru organizarea manifestãrilor.
Plase cu dulciuri pentru colindãtorii din Petrosani
Luna decembrie este bogatã în traditii,  simboluri si sãrbãtori. Acestea, pãstrate si transmise din strãbuni, au menirea de a aminti de copilãrie, de bucuria vietii, de farmecul  vremurilor de altãdatã. Astfel, sãrbãtorile  religioase si laice din luna decembrie nu sunt doar un motiv de bucurie, ci si un prilej de a pãstra identitatea ca popor. „În întreaga tarã se cântã colinde, cântece de stea, diverse urãturi si strigãturi care variazã de la o regiune la alta, si chiar în interiorul fiecãrei regiuni istorice. Toate acestea constituie o chintesentã a spiritualitãtii crestine a neamului nostru. Având în vedere importanta pe care o au evenimentele desfãsurate în sezonul hibernal pentru comunitatea noastrã, propun implicarea Consiliului Local în organizarea manifestãrilor (…) si alocarea sumei de 25.000 de lei (…)  necesarã pentru achizitionarea de plase cu dulciuri colindãtorilor care doresc sã treacã pragul institutiei  noastre”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Astfel de actiuni au loc în fiecare an la Petrosani. Colindãtorii, fie ei mici sau mãri, sunt rãsplãtiti cu plase cu dulciuri.  Anul acesta,  iluminatul ornamental va fi pornit în seara zilei de 30 noiembrie, de Sf. Andrei, iar evenimentul va fi  marcat în mod festiv, în centrul Parcului Carol Schreter, împreunã cu toti copiii din localitate, invitati sã îl întâlneascã pe Mos Crãciun si  ajutoarele sale
Cosmin BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Petrosani: 1500 de portii de hranã vor fi servite de 1 Decembrie

  • 26 noiembrie 2019 la 23:19
    Permalink

    Ar fi perfect sa se aduca si ceva tarie ca sa alunece mancarea mai bine .Asa se sarbatoreste aceasta zi din istoria poporului roman in care unii habar nu au de semnificatia ei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.