Sorin Radu rectorul Universitãtii din Petrosani a fost prezent la momentul în care fostul presedinte al României Emil Constantinescu a împlinit 80 de ani.
A fost una dintre revederile ce i-au dat prilejul profesorului universitar Sorin Radu sã se reîntâlneascã cu cel care a fost profesor asociat al universitãtii de aici si Emil Constantinescu a promis cã va reveni la Petrosani, sã îsi primeascã titlul de Doctor Honoris Causa, unul din cele douã pe care profesorul Emil Constantinescu le detine în România.
„Mi-a înmânat cu dedicatie ultimul sãu volum intitulat „Mãrturii” si am reiterat invitatia de a reveni la Petrosani ca sã îi înmânãm titlul de Doctor Honoris Causa, pe care l-a si acceptat. Acest titlu ne-a bucurat mult c ã i l-am acordat, mai ales  pentru faptul cã domnia sa este Doctor Honoris Causa al multor universitãti strãine, dar doar a douã  universitãti românesti: Universitatea Bucuresti si Universitatea din Petrosani, unde  dumnealui a fost si cadru didactic”, a spus prof univ dr ing habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani. Emil Constantinescu si-a lansat la Bucuresti, la aniversarea celor 80 de ani, cartea  autobiograficã a sa,  dar rectorul Sorin Radu spune cã domnia sa va veni la Petrosani în primãvarã. Emil Constantinescu a fost profesor asociat la Universitatea din Petrosani între anii 1988 – 1994.
Diana Mitrache