Tânãrul a scãpat de puscãrie dupã ce instanta de judecatã a decis sã-i suspende pedeapsa. A mai fost închis dupã ce a provocat un accident în urma cãruia doi oameni  nevinovati au murit.
Tânãrul din municipiul Petrosani, M. Codrut, a urcat la volanul unei masini, a tamponat câteva autoturisme parcate si apoi a încercat sã fugã de politisti. Individul a fost trimis în  judecatã iar magistratii l-au gãsit vinovat de mai multe infractiuni.
Astfel, judecãtorii l-au condamnat la 6 luni închisoare, pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere, dar si 1 an si 3 luni, pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante. Instanta a contopit pedepsele si a adãugat un spor de douã luni de închisoare astfel cã, în final, individul urmeazã sã execute pedeapsa principalã de 1 si 5 luni de închisoare. Judecãtorul a dispus  suspendarea executãrii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, dar si sã presteze o muncã  neremuneratã în folosul comunitãtii pe o perioadã de 80 de zile în cadrul primãriilor Petrosani sau Petrila. Sentinta Judecãtoriei Petrosani nu este definitivã. Incidentul pentru care a fost pedepsit tânãrul se întâmpla în zona cartierului Colonie din Petrosani. Conducea un vehicul iar la vederea unui echipaj de politie, a întors brusc si a demarat în trombã. Politistii au pornit în urmãrirea  autoturismului suspect, folosind semnalele  acustice si luminoase dar soferul a refuzat sã opreascã. În cele din urmã a derapat si a intrat în coliziune lateralã cu trei autoturisme stationate pe marginea drumului. Dupã ce a tamponat masinile, a fugit în zona E.M. Livezeni, unde a sãrit gardul societãtii miniere. Politistii l-au prins pe tânãr ascuns dupã scara unui imobil.
Maximilian Gânju