Cãldurã mare, mon cher. Desi afarã mai cã nu ninge, politicienii hunedoreni resimt aceste zile ca fiind unele foarte cãlduroase. Bineînteles este vorba de atmosfera de pe scena politicã, una care este în clocot, care va erupe, precum un vulcan. Dorin Gligor, presedintele PDL Hunedoara, îsi exprimã trãirile pe retelele de socializare.

“E sfârsit de octombrie, dar trebuie sã abordãm aceste zile ca în miezul verii. Se anuntã zile fierbinti, zile pline de încãrcãturi emotionale, de cascade de declaratii uluitoare, de afirmatii halucinante… o perioadã în care vreau si vã îndemn sã rãmânem o echipã. O echipã a noastrã în care sã simtim confortul colegului din dreapta, protectia celui din spate, orientarea celui care s-a asezat în primele rânduri si echilibrul celui din stânga”, scrie Dorin Gligor pe Facebook.

El considerã ca toate persoanele trebuie sã lucreze ca o echipã. El spune cã testul cel mai important va fi dat în fata electoratului.

„Nu putem fi destabilizati decât de slãbiciunile noastre. Noi suntem puternici prin ceea ce suntem si acest lucru

trebuie sã-l transferãm în comunitãtile noastre. Oamenii trebuie sã ne vadã pe noi, trebuie sã-si doreascã sã vorbeascã întotdeauna cu omul- noi, nu cu portretul unui politician sau cu dosarul de candidat. Electoratul face parte din grupul nostru si noi suntem cei cãrora ni se cere votul si noi mergem la urne. Testul cel mai important pe care vã provoc sã-l facem este sã începem campania în fata noastrã, în fata electorului noi. Dacã suntem credibili, dacã reusim sã ne convingem, dacã transmitem încredere si ne despridem de caracterul dual pe care îl preia invariabil politicianul zilelor noastre – numit dosar de candidat înseamnã cã am gãsit drumul spre cariera politicã. Am fãcut primul pas, prima etapã si putem merge mai departe. Altfel intrãm si noi într-un carusel în care rezistã, temporar, doar cei care au mâncat broaste sau si-au creat un scut antirachetã în jur. Echipa noastrã trebuie sã fie de altã facturã, sã aibã altã politicã de marketing, sã nu vândã iluzii, ci sã caute prototipuri. Prototipul unui stat cu reguli decente si perfectibile. Un stat în care sã ne simtim identitatea în fiecare zi, nu unul în care alergãm dupã propria identitate. De aceea, aici împreunã trebuie sã dãm startul acelui cantonament în care programul îl fac oamenii – noi astfel încât politicienii – noi sã intre în arena campionilor”, mai scrie Gligor.

Suntem români, însã de cele mai multe ori nu simtim acest lucru. Sentimentul de patriotism este cel cu care îsi încheie Gligor cuvântarea din mediul virtual.

„Campionii care simt emotia imnului national si trepideazã la cuvântul român. Si eu sunt român. Si voi, colegii mei, sunteti români. România este si tara noastrã”, finalizeazã Gligor.

Candidatii ar face orice pentru a atrage cât mai multe voturi în cosul lor. O datã la patru ani ei sunt patrioti, devotati si mereu atenti la

problemele electoratului.

Raul IRINOVICI