Dupã acel 2-4 în tur la Petrosani, Jiul a avut o altã abordare în jocul de la Vulcan.  Meciul a început cu un CSM Vulcan în atac – Mândreci trimite în min. 8 razant peste transversala lui Haring – dar se simte absenta lui Andrei Harangozo la mijloc, plecat temporar în Anglia.  În replicã Jiul rãspunde cu douã mari ocazii la poarta vulcãneanã, prin sutul razant a lui M. Filip (min. 10) si imensa ocazie a lui Firan (min. 14) placat de portarul Sg. Mihalache. Pânã la puazã, câte o ocazie de fiecare echipã, mai întâi Mândreci (min. 31) care trage în Haring si apoi Bg. Matei (min. 36) care tinteste transversala vulcanului, cu un sut dintr-o loviturã de la 30m! Un echitabil rezultat pentru prima reprizã. La reluare, Jiul este mai agresiv, va si deschide scorul în min. 52, apoi o luptã surdã între cele douã careuri, cu doar douã ocazii, min. 55, cap razant peste poartã, Bãdãrãu de la 7m si în min. 64, când Firan nu poate specula gafa portarului Sg. Mihalache. În final, victorie meritatã a Jiului, echipã aplaudatã de cei prezenti la meci.
*   *   *
CSM Vulcan (antr. Dan Voicu): Sg. Mihalache – Ciorâia (min. 85 Chiriac), Ciocârlan, Visa, Silip – Bãdãrãu, I. Rosian, Krafft, D. Belei (min. 70 R. Moldovan) – S. Iordache, Mândreci.
Jiul (antr. Damian Militaru): Haring – Stoicoiu, Bg. Matei, Arcusi, Muraru – Torkos, Simoneac, Pãduraru (min. 88 I. Radu), Firan – M. Filip (min. 71 Bãlutã), Tutã (min. 60 Graur).
Arbitru: Daniel Thirt – Cãlan. / Spectatori: 200.
Golul: 0-1 Pãduraru (min. 52) din penalty dupã un fault a lui Ciorâia asupra lui Firan.
Bãtãlia pentru play-off.
Se stie cã din acest sezon va exista un nou sistem de ierarhizare, la fel ca si la liga I, cu play-off si play-out. Primele 6 clasate vor lupta pentru locul 1în play-off, ultimele pentru evitarea retrogradãrii, ultima clasatã fiind trimisã în liga a V-a. De la locul 4 si pânã la locul 7, patru echipe luptã pentru 3 locuri, primele trei – Jiul, Gloria Geoagiu si Aurul Brad fiind asigurate. Sezonul de toamnã se va încheia pe data de 14 decembrie cu jocurile etapei a 18-a (a 7-a din retur), ultimele patru etape din sezonul regulat urmând a se disputa în intervalul 29 februarie – 21 martie 2020.
Etapa a 14-a, 16 Noiembrie 2019
SEN    JUN

CSM Vulcan – Jiul Petrosani               0-1       1-2

Victoria Calan – Gloria Geoagiu         0-2       0-4

Aurul Brad – Minerul Uricani 3-1       5-1

LPS Cetate Deva – Soimul Baita        2-4       2-0

Dacia Orastie – Retezatul Hateg         1-4       1-3

Inter Petrila                                               a stat

Etapa a 15-a, 23 Noiembrie 2019

Jiul Petrosani – LPS Cetate Deva

Gloria Geoagiu – Dacia Orãstie

Retezatul Hateg – Aurul Brad

Inter Petrila – CSM Vulcan

Soimul Bãita – Victoria Cãlan

Minerul Uricani stã