Si de aceastã datã, electoratul a decis ca finala alegerilor prezidentiale din acest an sã aibã loc între candidatul PNL si cel al PSD.  Presedintele ALDE Hunedoara, deputatul Marius Surgent spune cã decizia sa privind al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale este aceea de a vota candidatul liberal.
“ALDE este un partid liberal si este firesc ca votul sã fie unul în favoarea candidatului sustinut de liberali. Tocmai de aceea, în turul doi al alegerilor prezidentiale voi vota candidatul dreptei, la fel cum, sunt convins cã vor vota si majoritatea membrilor si simpatizantilor ALDE din judet”, a precizat, deputatul Marius Surgent.
Mircea Diaconu, candidatul sustinut de ALDE a obtinut în judetul Hunedoara,  un scor peste media nationalã
Primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale a adus candidatului sustinut de ALDE pozitia a patra în ierarhia clasamentului la nivel national. În judetul Hunedoara, Mircea Diaconu a obtinut un  procent de 9,81 la sutã din totalul numãrului de voturi exprimate. Presedintele ALDE Hunedoara, Marius Surgent spune cã acest scor ar trebui sã dinamizeze activitatea în unele organizatii locale,  demonstrând cã un candidat cu o perceptie bunã în rândul electoratului poate aduce si liberalilor de la ALDE scorul pe care sondajele de opinie l-au relevat în nenumãrate rânduri.
“În privinta primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, vreau sã îi felicit pe toti  hunedorenii care s-au prezentat la urne, iar celor care au votat candidatul sustinut de noi, le multumesc. Legat de rezultatul obtinut în judet de  candidatul Mircea Diaconu, nouã celor de la ALDE Hunedoara ne dã speranta cã putem obtine si anul viitor rezultate care sã ne mentinã în media nationalã.  De asemenea, as spune cã acest rezultat aratã cã atunci când partidul sustine în alegeri, indiferent de natura  lor, un candidat cu o pereceptie bunã în rândul electoratului, simpatizantii si sustinãtorii ALDE vin alãturi de  candidat.  Ca presedinte al organizatiei ALDE Hunedoara voi milita pentru acest lucru si sper  ca o dinamicã mai bunã a  organizatiilor locale sã ne aducã si mai mult ca partid, în atentia  hunedorenilor“, a spus Surgent.
Guvernarea liberalã sustinutã în parlament de reprezentantii ALDE
Dupã decizia ALDE de a pãrãsi coalitia de guvernare, votul pentru motiunea de cenzurã împotriva Guvernului Dãncilã a transat discutiile si disensiunile apãrute în ALDE la nivel central. Mai mult, votul de învestiturã al Guvernului Orban a demonstrat cã si fãrã o bunã parte din parlamentarii de la ProRomânia, existã o majoritate care sustine acest guvern. Legat de acest subiect, deputatul, Marius Surgent spune cã parlamentarii ALDE  vor continua sã sustinã în parlament Guvernul Orban, având în vedere faptul cã existã o întelegere parafatã între PNL si ALDE. “Faptul cã cei de la PNL au acceptat propunerile noastre nu vãd niciun motiv pentru care sã nu sustinem Guvernul Orban. Este foarte important sã avem stabilitate politicã , iar învestirea acestui guvern a demonstrat cã liderii politici pot trece peste animozitãtile generate de lupta politicã si pot ajunge la o întelegere atunci când situatia o impune”, a concis deputatul ALDE, Marius Surgent.