Duminicã, 10 noiembrie, cetãtenii românii au demonstrat tuturor politicienilor angajamentul lor total fatã de valorile democratice, fatã de parcursul european al tãrii si fatã de  principiile bunei guvernãri, pe care toti le asteaptã puse în practicã cât mai rapid.  S-a dat astfel startul resetãrii statului român, s-au pus bazele construirii unei tãri normale, care sã aducã modernizare, dezvoltare, bunãstare, sigurantã si echilibru!
Normalitatea înseamã un trai decent pentru pãrinti si bunici, înseamnã familii prospere cu multii copii care merg la scoalã, care nu stau sub presiunea lipsurilor materiale, înseamnã angajati satisfãcuti de câstigurile lor salariale, înseamnã agenti economici prosperi care  construiesc cu pricepere o economie solidã. Normalitatea înseamnã integritate pentru politicieni, pentru functionari si pentru toti cei care oferã servicii publice si sunt plãtiti din bani publici.
O tarã normalã este aceea în care copiii viseazã, de la vârste fragede, sã-si construiascã un viitor la ei acasã, nu departe de ea! O Românie normalã înseamnã un presedinte asa cum am avut în ultimii cinci ani, respectat în tarã si în afara ei, înseamnã un parlament curat si un guvern de profesionisti, responsabil pentru toate actiunile sale.
Partidul National Liberal si-a asumat cu toatã forta sã ducã România cãtre normalitatea mult asteptatã:
– Am început acest proces încã din luna mai, atunci când am reusit sã trimitem în Parlamentul European cea mai profesionistã echipã, pentru a ne asigura cea mai bunã reprezentare la nivelul Uniunii Europene.
-Am continuat punând capãt celei mai mari minciuni din perioada post-decembristã,  prin depunerea si adoptarea motiunii de cenzurã împotriva Guvernului Dãncilã.
-Am construit o majoritate parlamentarã pentru învestirea unui guvern suplu, european, condus de Ludovic Orban.
Fãrã îndoialã, victoria categoricã obtinutã de candidatul PNL la alegerile prezindetiale, domnul Klaus Iohannis, ne dã cea mai mare sperantã cã, în data de 24 noiembrie, România va avea un presedinte care sã ne îndrepte cu toatã forta pe drumul Euro-Atlantic. Anul viitor avem dificila sarcinã de a curãta administratiile publice locale de acei alesi locali care nu au adus nicio picãturã de dezvoltare si prosperitate în comunitãtile pe care le-au condus. Avem sansa de a generaliza succesul primãriilor liberale de la Cluj, Alba Iulia, Oradea, Deva, Suceava, în toate localitãtile din România.
Prezenta masivã la vot a românilor din afara frontierelor tãrii ne aratã cã, desi sunt plecati, inima lor a rãmas acasã si le pasã încotro merge tara lor. Milioane de români  asteapã normalitate în tarã si vãd, în acest lucru, cel mai important semnal pentru a se întoarce, ei si familiile lor, acasã, în România.
Noi toti stim, de acum, cã lupta cu politica nocivã si agresivã dusã de PSD este foarte durã, mai ales  la nivel individual, cãci acest tip de politicieni nu se dau în lãturi de la nimic! Nicio metodã de actiune nu li se pare prea josnicã. Dar este o adevãratã onoare cã, indiferent de sacrificii, sã faci parte din echipa onestã a celor care se aflã acum pe frontul luptei împotriva PSD! Chiar dacã pe parcursul istoriei post-decembriste, PSD a încercat de multe ori sã deraieze România de la parcursul ei normal, ori de câte ori au fãcut-o, românii s-au mobilizat si si-au impus decizia!
Senator PNL – Eleonora-Carmen HÃRÃU