Unul dintre cei mai importanti fotbalisti români ai ultimului deceniu poate fi socotit si Mihai Pintilii, care pe 9 noiembrie a împlinit 35 de ani. Un model pe terenul de joc, un model în viatã.
Un fotbalist lucid, cu capul pe umeri, jucãtor cu un spirit de sacrificiu rar întâlnit, un sportiv care si-a respectat cu obsesie meseria. Harnic si dedicat pe teren, indiferent cã a jucat la Hârlãu sau Lugoj, un excelent pasator si abil culegãtor de mingi de la adversar, aspru si decis în joc, Mihai Pintilii a impus mereu un respect absolut. Nu a fost tipul de jucãtor cu care sã te tragi de sireturi, ori sã te bati pe burtã. Dãruirea lui neconditionatã l-a fãcut sã fie agreat de toti antrenorii echipei Nationale cu care a lucrat (Victor Piturcã, Christoph Daum, Cosmin Contra), loc unde a atins 43 de selectii. Un sportiv a cãrui normalitate a ajuns sã fie o exceptie, reusind sã ne facã sã trãim fotbalul cu un fel de echilibru de care numai oamenii cu capul pe umeri sunt în stare de asa ceva. Mihai Pintilii a demonstrat mereu personalitate, el stie ce înseamnã greutãtile vietii. Tocmai asta l-a fãcut un om special. Indiferent de problemele medicale avute – si au fost destule! – a rãmas în continuare lucid si energic. Nu stim câtã vreme va mai juca. El nu a fost fotbalistul monden, cu nopti prin cluburi si gagici fotomodel.
A fost si rãmâne mereu fotbalistul practicant al ideii de sacrificiu, netrãdând fotbalul niciodatã.
Pasul cel mare, la Jiul Petrosani…
A început fotbalul la Hârlãu, dar cronologic cariera sa de profesionist a început la Auxerre Lugoj în divizia ”C”, în sezonul 2005 – 2006, unde a jucat 15 meciuri. Ochiul antrenorului Marin Tudorache îl vede la momentul potrivit si Mihai Pintilii ajunge la Jiul Petrosani în vara lui 2006. Va fi un an slab pentru Jiul care retrogradeazã în divizia ”B”, într-o epocã în care Pintilii juca fundas central, avându-i coechipieri pe C. Multescu, Hotoboc, Kalai, Mihart, Bicfalvi, M. Gheorghe, Ciprian Petre, Pâclãsan, Dulcea sau Damian Militaru, acesta din urmã predându-i tricoul cu nr. 8 lui Pintilii, în mai 2007, la ultimul meci cu Steaua. Jiul merge în ”B”, dar Pintilii rãmâne la acest nivel încã douã sezoane. Editia  2009-2010 rãmâne neterminatã, Jiul retrãgându-se din retur.
… Apoi pânã la nationalã!
Are oportunitatea de a se transfera la International Curtea de Arges în divizia ”A”, dar si asta se desfiinteazã la finalul sezonului 2009-2010! Antrenorul Ionut Badea pleacã la Pandurii Tg. Jiu, luând cu el câtiva jucãtori, printre care si pe Pintilii. Aici joacã doi ani, 2010-2012, ajunge apoi la Steaua (FCSB), unde rãmâne în campionatele 2012-2014,  consolidându-si un statut de titular, fapt ce îl va ”blinda” si la Nationalã, unde debutase de la Pandurii Tg. Jiu la 10 august 2011, România – San Marino, având la zi 43 jocuri în prima reprezentativã a tãrii.
Aniversare. Presedintele Cupei României la Jiul, Mircea Pascu a împlinit 85 de ani

Face parte si domnia sa din ”Povestile frumoase ale sportului Vãii Jiului”. Mircea Pascu, un personaj emblematic în istoria Jiului, a împlinit pe 6 noiembrie (nãscut pe 6 nov. 1934 la Petrosani) venerabila vârstã de 85 de ani. Fost vicepresedinte (1983-1989) si presedinte al FRF (1990), Mircea Pascu a fost în structurile de conducere ale Jiului în perioada 1986-1979, fiind presedinte al clubului în 1974 când Jiul a câstigat Cupa României. În anul 2009 a fost fãcut Cetãtean de Onoare al Petrosaniului. Intrând în forurile de conducere al UEFA si FCFA în anul 1990, Mircea Pascu a fost numit membru al UEFA pe viatã.
Dom profesor, la multi ani!
M. Pascu: Multumesc mult, din pãcate de vreo patru luni sunt cam bolnav. Mã bucur pentru urãri si transmiteti toate cele bune tuturor celor care încearcã sã readucã Jiul pe linia de plutire. Tot respectul meu pentru Petrosani. (dintr-o convorbire telefonicã avutã cu Mircea Pascu pe 6 noiembrie).
GENU TUTU