Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Hunedoara a demarat procedurile pentru lucrãrile de “amenajare locuintã protejatã – proiect „Venus – Împreunã pentru o viatã în  sigurantã!”. 29.862 de lei fãrã TVA este valoarea lucrãrilor care constau în renovarea bucãtãriei, a bãii, camera,  balconul si hidroizolatia acoperisului aferent apartamentului.
Lucrãrile sunt finantate din fonduri europene. Anul acesta, DGASPC Hunedoara anunta cã va înfiinta prima locuintã socialã  protejatã din judet. DGASPC Hunedoara este partener într-un proiect, initiat de Agentia Nationalã pentru Egalitatea de Sanse între Femei si Bãrbati (ANES), în parteneriat cu 38 de Directii Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului si patru primãrii din tarã în cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020. Contractul de finantare pentru implementarea proiectului, intitulat „Venus-Împreunã pentru o viatã în sigurantã” are o valoare totalã de 51 de milioane de lei, pentru o perioadã de implementare de 48 de luni. Din valoarea totalã a proiectului, suma de aproximativ 1,1 milioane de lei a fost alocatã judetului Hunedoara. Fiecare partener va asigura contributia proprie -0,045 la sutã la cheltuielile totale ale proiectului, iar în cazul DGASPC Hunedoara contributia este de 22.743, 50 lei.
„În cadrul locuintei protejate înfiintate în judetul Hunedoara vor fi cazate sase victime ale violentei domestice care necesitã separarea de agresor, pentru o perioadã de pânã la un an, în functie de complexitatea cazului. În paralel, persoanele vor beneficia de servicii de consiliere psihologicã, de orientare vocationalã, formare profesionalã, insertie socialã si profesionalã care sã le ofere posibilitatea iesirii din situatia de vulnerabilitate. Mai mult decât atât, în functie de oportunitãtile de formare profesionalã sau de angajare din alte judete, aceste persoane pot fi sprijinite sã se mute în alte zone ale tãrii unde vor putea beneficia de serviciilor altor locuinte protejate, din alte judete, în cadrul unui Program national de protectie a victimelor violentei domestice”, au informat reprezentantii DGASPC Hunedoara. Anul trecut, în evidentele DGASPC Hunedoara existau 11 victime ale violentei domestice.
Cosmin BACIU