Anul 2020 se apropie, iar autoritãtile locale din Petrosani si Varpalota, localitãti înfrãtite, pregãtesc programul comun pentru actiunile viitoare.
Comisiile comune ale Consiliilor locale din municipiul Petrosani si orasul Varpalota din Ungaria se vor reuni la finalul acestui an, pentru a elabora împreunã programul de activitãti comune al comunitãtilor din cele douã localitãti înfrãtite. Potrivit unei decizii adoptate de cele douã autoritãti locale, anul acesta misiunea de a gãzdui sedinta de lucru a celor douã comisii revine municipalitãtii din Petrosani. În acest sens, Consiliul local al municipiului Petrosani a aprobat, în sedinta de la finalul lunii octombrie, o hotãrâre prin care a fost stabilit programul de lucru al celor douã comisii, iar pentru bunã desfãsurare a lucrãrilor acestora a fost alocatã suma de 5500 de lei de la bugetul local.
”Pentru cã anul acesta este rândul nostru sã gãzduit sedinta de lucru a Comisiilor de elaborare a programului comun Petrosani-Varpalota pentru anul 2020, o delegatie a Consiliului local din orasul înfrãtit ungar va fi prezentã, în perioada urmãtoare, la Petrosani. Împreunã, vom purta discutii asupra propunerilor de colaborare pe diverse teme de interes public, precum educatie, culturã, sport, turism etc., activitãti pe care ni le propunem sã le desfãsurãm împreunã anul viitor”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Programul activitãtilor comune dintre comunitãtile locale din Petrosani si Varpalota, elaborat de comisia mixtã ce se va reuni la Petrosani, urmeazã sã fie aprobat în plenul Consiliilor locale ale celor douã orase înfrãtite
Cosmin BACIU